Video: Colombia Väike Uba tappis vähemalt 30 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Colombia politsei tabas palgamõrvari, kelle hüüdnimi on Väike Uba
Colombia politsei tabas palgamõrvari, kelle hüüdnimi on Väike Uba Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Colombia politsei tabas El Frijolito ehk Väike Uba hüüdnime kandva noore palgamõrvari, kelle hingel on vähemalt 30 inimese surm.

17-aastane noormees saadi kätte Colombia narkopealinnaks nimetatavas Calis, kus ta üritas end varjata, edastab metro.co.uk.

Esialgu hoitakse teda noorsoovanglas, kuid kui ta saab 18-aastaseks, siis viiakse ta üle täiskasvanute vanglasse.

Colombia kohtuvõimud ja politsei ei ole paljastanud mehe nime, kuna seaduse kohaselt ei tohi alaealiste kurjategijate nime avalikustada.

Colombia meedia andemetl alustas Väike Uba mõrvamist juba 12-aastasena, olles asunud oma kodukülast Caucast elama Calisse. Noor mõrvar oskab lugeda ja kirjutada, kuid sellega ta haridus piirneb, sest ta kodukohas ei ole kooli ja ta ei saanud kooliharidust.

Väga noorena linna sattunu pidi leidma viisi, kuidas end elatada ning ta õppis relvi kasutama ja tulistama, teenides raha palgamõrvarina ja saades väga professionaalseks. Ta sai oma teenuste eest küsida aina kõrgemat hinda.  

Kohalikud gängid andsid talle hüüdnimeks Väike Uba, mis pärineb Colombia romaanist «Palgamõrvar». Väike Uba oli ka Cali elanikke oma hirmu all hoidnud gängi Los del Ave juht.

Politsei sai noormehe kohta vihje neli kuud tagasi ja nad jõudsid ta jälile möödunud nädalal ning meest varitseti Calis tunde, enne kui ta tabati.

Colombia politsei edastas Twitteris pildid arreteeritud mõrvarist, kes nägi üsna alandlik välja kui ta kahe politseniku vahel oli. 

Mehe poolt toime pandud kõige viimane palgamõrv toimus möödunud aasta septembris Cali ostukeskuses, kus ta lasi maha kaks inimest. Üks ta sihtmärkidest oli kohalik jõukas ärimees, kes oli juveelipoes sisseoste tegemas ja teine oli ostukeskust valvanud turvatöötaja, kes üritas ta põgenemist takistada.

Cali politseijuhi Hugo Casase teatel on neid andmeid selle mehe poolt sooritatud 30 mõrva kohta, kuid  mõrvatute arv võib olla suurem.

Casase teatel on Väikesel Oal kaasosalisi, kes tuleb veel tabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles