Islandlasi šokeerinud mõrva uurimine jätkub

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birna Brjansdottir
Birna Brjansdottir Foto: HO/AFP/Scanpix

Islandil Reykjavikis leiti jaanuaris 20-aastase kohaliku elaniku Birna Brjansdottiri surnukeha, nüüd avalikustas meedia juhtunu kohta uusi andmeid, samas uurimine jätkub.  

330 000 elanikuga Islandil on mõrvad väga haruldased, sest aastast pannakse seal keskmiselt toime 1,8 mõrva ning kurjategijad on tavaliselt kas vaimsete häiretega, narko- või alkoholijoobes.  

Bransdottiri kadumise järel asus politsei naist otsima ja käivitas uurimise. Kohalikud leidsid noore naise surnukeha 22. jaanuaril Reykjaviki rannalt, ta kadus kaheksa päeva varem.

Brjansdottir oli leides alasti, kuid politsei ei paljastanud, kas ta kehal oli seksuaalvägivalla jälgi.

Uudisteagentuur AFP kirjutab vihjega Islandi ringhäälingu raadiole RUV, et politseiallika andmetel oli Brjansdottir merre kukkununa või visatuna veel elus, kuid tugeva lainetuse tõttu sattus vesi talle kopsu, mille tõttu ta suri. Tegemist on uue infoga, mida varasemast teada ei olnud.

Islandi politsei ei ole meedia väidet kommenteerinud, kinnitanud ega ümber lükanud.

Juhtunuga seoses peeti kinni kaks Polar Nanoqi traallaeva meeskonnaliiget, keda kahtlustatakse naise kadumises ja mõrvas.

Brjansdottirit nähti viimati elusana 14. jaanuari varahommikul, kui ta liikus Reykjaviki tänavatel, jäädes turvakaamerate vaatevälja. Ilmnes, et naine läks pärast pidutsemist kebabi ostma, kuid siis jäi kadunuks.

Politsei leidis naise saapad Hafnarfjorduri sadamast, kus oli ankrus ka nimetatud traallaev, mille meeskonnaliikmed olid samuti Reykjaviki ööklubisid külastanud.

Politsei leidis turvakaamerate videote läbivaatamisel, et traallaeva juurde oli pargitud punast värvi Kia Rio, sama autot oli näha ka neil lindistustel, kus oli Brjansdottir. See lubas oletada, et keegi traallaeva meeskonnast ründas islandlannat.

Auto uurimisel paljastusid verejäljed, mis osutusid kadunud naise omadeks. Politsei arvates röövisid kaks kalalaeva meremeest poolpurjus naise ja vägivallatsesid tema kallal.

Naise surnukeha leiti pärast seda, kui traallaev oli Reykjaviki sadamast lahkunud, kuid Islandi politsei eriüksus, Viikingid, lendas laevale helikopteriga, arreteeris kahtlusalused ja tõi nad Reykjavikki. Lisaks küsitleti laeva kaptenit ja teisi meeskonnaliikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles