Maailmakuulus nukk Ken tähistab 50. sünnipäeva

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad Barbie-nuku variandid..
Erinevad Barbie-nuku variandid.. Foto: EPA.

Homme, 11. märtsil tähistab oma 50. sünniaastapäeva tuntuim meessoost nukk ja ilmselt ka maailma kuulsaim poissmees, supernuku Barbie paariline Ken.
 

Unustage presidendipaarid, Marilyn ja JFK:  Ameerika, kui mitte kogu meie planeedi unelmate esipaar on aastakümneid olnud ikkagi Barbie ja Ken.

Ken ilmus esmakordselt avalikkuse ette Ameerika Rahvusvahelisel Mänguasjamessil kui Barbie-nuku poiss-sõber. Sellest ajast saati olid nad koos tervelt 43 aastat.
 
Sünnihetkel oli Ken 12 tolli pikk ja kandis oma kuulsaid üle pea kammitud juukseid. Imposantsel noormehel olid jalas punased ujumispüksid, üle käe heidetud kollane rannalina ja jalas sandaalid. Mõni nädal pärast esmaesitlust kohtas Ken esmakordselt Barbie’t nende esimese ühise telereklaami salvestamisel. Niipea kui sportliku noormehe pilk peatus blondil kaunitaril, oli selge, et siit tuleb armastus esimesest silmapilgust.
 
Barbie ja Ken on alati olnud oma ajastu ehe peegelpilt, kandes iga aastakümne trendikamaid moode ja soenguid ning tegutsedes kõige päevakajalisematel elualadel, pakkudes mängurõõmu ning süstides eneseusku ja julgust paljudele poiste-tüdrukute generatsioonidele.
 
Kuid uus aastatuhat tõi dramaatilise pöörde. Valentinipäeval 2004, pärast enam kui 43-aastast kooselu, otsustas Hollywoodi kuulsaim paar lahku minna. Järgnes ülemaailmne sensatsioon, kui Barbie läks kohtama hoopis Austraaliast pärit surfari Blaine’iga. Kuid 2006 üritas Ken Barbie’t tagasi saada, värvates kuulsa stilisti Phillip Bloch’i, et võluda Barbie’t oma uue efektse välimusega. Siiski jäid kaks nukku sel korral lihtsalt sõpradeks.
 
2010 mängisid Ken ja Barbie taas koos ülemaailmse sooja vastuvõtu osaliseks saanud animafilmis Toy Story 3. Võimalik, et just seal lahvatas taas lõkkele tuha all miilanud säde, sest unelmate esipaar on jälle koos.
 
Ken on tagasi kui stiilse poissmehe võrdkuju - 2011 on Keni aasta. Temast sai tegelane sotsiaalmeedias, tal on oma kontod Facebook’is, Twitteris ja Foursquare’is, käimas on uhiuus digireality sari «Genuine Ken: The Search for the Great American Boyfriend.» Maailmakuulsate moekunstnike poolt spetsiaalselt temale disainitud kollektsioonidega astus meie kangelane üles kuulsal moeüritusel Fashion’s Night Out.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles