Video: Coca-Cola mitmekeelne reklaam ärritab paremäärmuslasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Karastusjookide firma Coca-Cola reklaamis on kuulda patriootlikku laulu «America the Beautiful», mida ei laulda ainult inglise keeles, vaid veel mitmes keeles, mida räägivad sisserändajad, viidates multikultuursusele.

Videol on näha USA paiku ja eri päritolu inimesi, samas kui pärast Donald Trumpi võimule saamist on USA siseolukord muutunud pingelisemaks.

Trumpi migratsioonipoliitika on tekitanud proteste nii USAs kui ka välisriikides, sest tema otsuse kohaselt ei saa USAsse 90 päeva jooksul sisse sõita seitsme moslemienamusega Lähis-Ida ja Aafrika riigi kodanikud. Samuti ei võta USA enam vastu Süüria sõjapõgenikke, kuna Trumpi käsul põgenikeprogrammid peatati.

Trump käis juba valimiskampaania ajal välja idee, et kõik USA moslemid peaksid end politseijaoskondades registreerima, kriitikute sõnul meenutab see natsiaega, mil juudid pidid end registreerima.

Nimetatud Coca-Cola reklaam ei ole uus, vaid pärineb 2014. aastast, mil seda näidati esmakordselt Superbowlil, kuid see on Trumpi sissesõidukeelu tõttu uuesti päevakorral, ärritades paremäärmuslasi, kelle arvates tuleks USAd moslemite eest kaitsta.

Paremäärmuslaste arvates on kõik araabia keelt kõnelevad isikud, kes elavad USAs, potentsiaalsed terroristid.

Paljud ameeriklased tänasid Coca-Colat reklaami eest, kuna see väljendab hästi, milline on USA tegelikult – paljude kultuuride kooseksisteerimine, ühiseks nimetajaks see, et nende kultuuride esindajad on ameeriklased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles