Nicole Kidmani sugulased kuuluvad maailma maaomanike esikümnesse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicole Kidman
Nicole Kidman Foto: SCANPIX

Austraalia päritolu Hollywoodi staari Nicole Kidmani sugulased on maailmas nende kümne isiku seas, kelle käes on suurimad maalapid.

Austraalia firma Kidman Holdings omanikud on selles nimekirjas oma 97 124 ruutkilomeetri suuruse maaga kaheksandal kohal, kirjutab news.com.au.

See maa-ala on 6,5 korda nii suur kui Sydney linn.

«Eraisikutest maaomanike seas on kaheksandal kohal Kidmanite perekond, kuhu kuulub ka näitlejanna Nicole Kidman. Tegemist on maailma suurima ühele perekonnale, mitte kuninglikule dünastiale ega riigile kuuluva maaga,» seisis Austraalias tehtud uuringus.

Firma Kidman Holdings asutas 19. sajandil Sir Henry Kidman. Väidetavalt põgenes ta vanematekodust 13-aastasena, mil talle kuulus vaid ühesilmaline hobune. Mees suri 1935. aastal.

Nicole Kidman sündis külla USAs Hawaiil Honolulus, kuid kasvas üles Austraalias.

Nicole Kidmani esivanemad Bridget ja James Callagher saabusid Austraaliasse Sydneysse 1842. aastal laevaga Agnes Ewing.

Nad töötasid Port Macquaries farmitöölistena. Nicole Kidmani vanavanavanaisa oli nende poeg.

Nicole Kidmani esindaja keeldus kommenteerimast, kas osa maid kuulub ka näitlejannale.

Ametlikel andmetel on maailma kõige suurem maaomanik Briti kuninganna Elizabeth II, talle kuulub kogu meie planeedist 18,3 protsenti. Talle järgnevad Saudi Araabia kuningas Fahd ja Rooma paavst Benedictus XVI.

 Maailma suurimate maaomanike seas on neljandal kohal Maroko kuningas Muhammed, viies on Tai kuningas Bumhibhol, kuues on Omani sultan Qaboos, seitsmes on Nepali kuningas Gyanendra, kaheksas on Kidmanite perekond, üheksas on Jordaania kuningas Abdullah ning kümnes on Autraalia firma AA Company.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles