Austraalia peaministrit ei häirinud, et Valge Maja pressijuht ta nime valesti hääldas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Turnbull
Malcolm Turnbull Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Möödunud nädalal helistas USA president Donald Trump Austraalia peaministrile Malcolm Turnbullile ning kõne pidi kestma umbes ühe tunni, kuid kestis vaid 25 minutit, kuna austraallase peale vihastanud Trump viskas toru hargile.

Kõne all oli kahe riigi kokkulepe, mis oli sõlmitud president Barack Obama ajal, et USA võtab 1250 põgenikku Austraalia põgenikekeskustest, kuid Trumpile see kokkulepe ei meeldi, edastab The Independent.

Pärast telefoniintsidenti toimus Valges Majas pressikonverents, milles pressijuht Sean Spicer selgitas meediale juhtunut ja kinnitas, et USA ja Austraalia suhted on head, kuid hääldas kahel korral Austraalia peaministri nime valesti.  Kohe hakati sotsiaalmeedias sellel teemal pilama ning mitmed Austraalia väljaanded kirjutasid, et Valge Maja ei suuda isegi nende peaministri nime õigesti hääldada, rääkimata ülejäänust.

Sean Spicer
Sean Spicer Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Austraalia telekanal Nine Network uuris peaminister Malcolm Turnbullilt, et kas ta tunneb end tema nime valesti hääldamise tõttu solvatuna. Meedia arvates kasutas Sean Spicer nime «Trumbull» või «Trumble».

Turnbulli sõnul on tähtsamaid asju, kui nime valesti hääldamine.

Spicer selgitas pressikonverentsil, et president Donald Trump peab kinni Barack Obama sõlmitud lepingust, mille kohaselt võtab USA vastu 1250 Austraalia põgenikekeskustes elavat sisserändajat.

Varem teatas Trump Twitteris, et ta uurib seda lolli lepingut ja vajadusel tühistab selle.

Donald Trump
Donald Trump Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Turnbulli sõnul ei oota USA ega Trump Austraalialt vastuteenet võtta vastu näiteks Lähis-Ida moslemeid.

Austraalia maksab Vaikse ooekani vaesetele saareriikidele Naurule ja Paapua Uus-Guineale, et need riigid hoiaksid põgenikke laagrites ega lubaks neid Austraaliasse.

Turnbulli teate kohaselt ei oota USA Austraalialt  Lõuna-Hiina merel sõjalist abi, kuid USAd aidatakse Iraagis ja Süürias.

Obama administratsioon allkirjastas Austraaliaga põgenikelepingu pärast  seda, kui Austraalia sõlmis lepingu Costa Ricaga, et on nõus vastu võtma sealt põgenikke, kes lahkuvad narkosõja tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles