Video: Buenos Airese politsei kutsus topless-päevitajaid korrale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljaste rindadega naised Buenos Airese rannal
Paljaste rindadega naised Buenos Airese rannal Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Argentinas Buenos Aireses asuval Necochea rannal leidis täna aset juhtum, milles politsei käskis topless-päevitajatel rinnad kinni katta, kuid naised ei teinud seda. 

Politseinikud teatasid kolmele turistist hispaanlannale, et tegemist ei ole nudistide rannaga, kus tohib alasti päevitada ja nende alastiolek häirib teisi rannal olevaid inimesi, edastab Daily Mail.

Naised protestisid, et kui mehed tohivad rannas olla palja ülakehaga, siis tohivad seda ka nemad.

Buenos Airese politsei saatis randa lisajõude, kuna oli oht, et teised rannasolijad sekkuvad ja konflikt eskaleerub. Lõpuks oli olukorda lahendamas 20 politsenikku, kes saabusid kuue autoga.

Naiste sõnul ähvardasid politseinikud nad arreteerida ja nad olid lõpuks sunnitud rannast lahkuma.

Sündmuse jäädvustasid oma nutitelefonide abil kümned rannas olnud inimesed, kelle kaudu  jõudsid videod sotsiaalmeediasse ja meediasse.

Kui Hispaanias on topless-päevitamine lubatud, siis Argentinas on see keelatud.

Argentina naisõiguslased kutsusid naisi protestima, et nad saaksid loa päevitada avalikes randades palja ülakehaga. Protestid peaksid Argentina eri paikades aset leidma 7. – 11. veebruarini, motoks on «meie rindu ei saa tsenseerida». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles