Preester soovitas Facebookis Trumpi vastastel enesetapp teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku preester
Katoliku preester Foto: Caro / Bastian/Scanpix

Katoliku preester Philip Pizzo teatas Facebookis, et kõik, kes on USA presidendi Donald Trumpi plaanide vastu, peaksid tegema enesetapu, hüpates pilvelõhkujalt alla.

Pizzo postitas sotsiaalmeediasse enesetapule üllitava sõnumi möödunud pühapäeval pärast New Yorgis Saint benedict Joseph Labre’i kirikus peetud missat, edastab The Independent. 

«Näidake, kuidas te Trumpi vihkate ja tehke sotsiaalse õigluse nimel enesetapp. #JumpAgainstTrump,» teatas preester Facebookis, juures pilt, millel inimene hüppab pilvelõhkujalt alla.

67-aastane kirikumees jagas seda sõnumit oma sõprade ja järgijatega, kuid osa ta kogudusse kuulujatest pidasid sõnumit solvavaks. Osa aga jagasid seda, kui head näidet, kuidas hingekarjased kirjutada ei tohiks.

Preester selgitas hiljem, et edastas sellise postituse, kuna pidas seda mustaks huumoriks.

«Ma ei reklaami enesetappu. Olen aastate jooksul aidanud paljusid inimesi ja minu potitus ei ole enesetapureklaam. Lihtsalt leidsin selle olevat humoorika,» teatas preester.

Preester, kelle kogudus koosneb peamiselt USAsse sisserännanutest, sai sotsiaalmeedias kuulsaks juba president Barack Obama ajal, mil ta postitas Facebooki Obama foto, juures tekst, et see mees ei ole tema president.

Lisaks pani ta Facebooki Hillary Clintoni foto, millel oli itaaliakeelne allkiri «Inetu nägu» ja inglise keeles «Happy Halloween».

Osa Pizzo kogudusse kuulujatest teatasid pärast enesetapu «nalja», et nad astuvad sellest kogudusest välja ega soovi enam tema missadel käia. Oli ka neid, kelle arvates peaks politsei Pizzo tegevust uurima.

«Enesetapuga ei naljatata, selles ei ole midagi naljakat ega igapäevast,» teatas Pizzo kogudusse 20 aastat kuulunud Carlos Coburn.

Coburni sõnul oli ta elus periood, mil ta tahtis enesetappu teha ning Pizzo aitas tal sellest üle saada, kuid nüüd on ta preestris pettunud.

New Yorgi Brooklyni diötseesi pressiesindaja kinnitas, et Pizzo sõnum on sotsiaalmeediast eemaldatud.

«Isa Pizzo edastas selle meemi oma isiklikul Facebooki leheküljel. Ta vabandab, kuna see solvas paljusid ja kahetseb, et selle postitas. Tema postitus ei esinda katoliku kiriku väärtusi,» teatas esindaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles