Selgus Getter Jaani «Rockefeller Street» video eemaldamise põhjus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laul 2011 võitja Getter Jaani.
Eesti Laul 2011 võitja Getter Jaani. Foto: Jelena Rudi

Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektori Erik Mandre sõnul eemaldati Youtube`ist Getter Jaani «Rockefeller Street» ebaseaduslikult üldsusele kättesaadavaks tehtud videod ettevõtte Moonwalk kaebuse alusel. Ettevõttes tegutseb ka muusikaprodutsent ja laulukirjutaja Sven Lõhmus.

«Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsioon on ettevõtte Moonwalk kaebuse alusel eemaldanud Youtube keskkonnast mitmed Getter Jaani poolt Eestit esindava loo «Rockefeller Street» videod, mis olid ebaseaduslikult üldsusele kättesaadavaks tehtud, » kommenteerib Erik Mandre Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevdirektor.

«Meile oli omamoodi üllatuseks, et Eurovisiooni ametlik veebileht kuvas Eesti lugu ebaseaduslikust allikast. Sellest tulenevalt on hetkel tõepoolest katkenud Eesti loo kuvamine nende veebilehel»

«Getter Jaani poolt Eestit esindav lugu on ametlikult Youtube`is kättesaadav Moonwalk kasutajakontol

«Loodame väga, et tekkinud ebameeldiv olukord saab kiire lahenduse ja Eurovisiooni ametlik veebileht asub kuvama Eestit esindavat lugu õiguspärasest allikast ning et edaspidi ollakse sellistes küsimustes hoolikamad. See kui kiirelt olukord laheneb, sõltub aga õiguste omajate ja European Broadcasting Union vahelisest kommunikatsioonist, mitte meist.» ütleb Mandre

Moonwalk on 2005. aastal loodud loomemajanduse ettevõte, mis tegeleb peamiselt muusika produktsiooni ja marketingiga, artistide manageerimise ja kontserttuuride korraldamisega. Moonwalk tuntumad artistid on näiteks Urban Symphony, Mr. Happyman, Laura Põldvere, Mari-Leen, ... Ettevõttes tegutseb ka muusikaprodutsent ja laulukirjutaja Sven Lõhmus.
 

Elu24-le saatis vihje lugeja, kes teatas Getter Jaani «Rockefeller Streeti» eemaldamisest Youtube'i keskkonnast ja Eurovision.tv lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles