Trumpi nõunik Bannon: meedia peab lõpetama kritiseerimise

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Bannon
Steve Bannon Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi vanemnõuniku Steve Bannoni arvates peaks meedia oma solvumise, et Trumpist sai president, alla neelama ja lõpetama Trumpi kritiseerimise.

Trump on nii Twitteris kui oma mitmes kõnes rõhutanud, et meedia on tema jaoks nagu opositsioonipartei ning tema ja ta administratsioon on meediaga sõjas, edastab The Independent.

Donald Trump
Donald Trump Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA/Scanpix

«Meedia peab end tundma alandatu ja häbistatuna ning hoidma mõne aja suu kinni, et kuulata, mida Trumpil öelda on. Tahan, et meedia selle lause ära trükiks ja sellest aru saaks. Meedia on opositsioonipartei, mis ei saa USA vajadustest aru ning ajakirjanike jaoks on seni mõistatus, kuidas Donald Trump presidendiks sai,» teatas Bannon.

Bannoni arvates pani meedia juba valimiskampaania alguses mööda ja tegi end sellega Trumpi ja ta liitlaste silmis naeruväärseks.

Bannon ei anna tavaliset intervjuusid ega kommenteeri, üritades jääda «halliks kardinaliks», kelle käes on varjatud võim.

Meediat kritiseeris ka Trumpi pressiesikretär Sean Spicer, kelle sõnul meedia vähendas inimeste arvu, kes osalesid või jälgisid Trumpi ametisse astumise tseremooniat.

«Trumpi inauguratsiooni vaatas läbi ajaloo suurim arv inimesi. Punkt,» lausus pressiesindaja.

Trumpi nõunik Kellyanne Conway toetas kolleegi ja lisas, et Spicer teatas alternatiivseid fakte, mis reporteritel teadmata olid.

Trump kritiseeris juba enne ametivande andmist, et meedia levitab meelega valeuudiseid ning reporterid on maailma kõige valelikumad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles