Jazzklubis esinevad kuue riigi muusikud

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
European Jazz Motion koondab kuue riigi noori muusikuid.
European Jazz Motion koondab kuue riigi noori muusikuid. Foto: Peter Purgar

Sel reedel, 11. märtsil näeb Endla Jazzklubis esinemas Euroopa kuue riigi noori muusikuid, kes kohtusid 2008. aastal rahvusvahelisel IASJ jazz'ikoolitusel Riias.

Jazzklubi eestvedaja Ülle Jantsoni teatel sümpatiseerisid noored muusikud üksteisele ja nii sai alguse kollektiiv European Jazz Motion, kuhu kuuluvad Angela Tröndle (vokaal) Austrist, Tobias Meier (saksofon) Šveitsist, Marek Talts (kitarr) Eestist, Antti Kujanpää (klaver) Soomest, Mattia Magatelli (kontrabass) Itaaliast ja Christian Windfeld (trummid) Taanist.

European Jazz Motion mängib oma kompositsioone. Iga muusik toob kaasa oma palad ja arusaama muusikast ning selle esteetikast. Nii on European Jazz Motioni muusikas rohkelt helivärvide küllust ja erilmelisust, kus õhuline muusikaline helikeel vaheldub teravate “seisukohavõttudega”.

Peale esmakohtumise Riias on ansambel esinenud Austrias, Taanis ja Šveitsis. Eesti kontsertidele järgneb ansambli esimese plaadi salvestus Helsingis.

Reedel kell 21.30 algav Endla Jazzklubi on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles