Indias peavad liiklusreeglite rikkujad töötama karistuseks liikluspolitseinikena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias peavad liiklusreeglite rikkujad töötama karistuseks liikluspolitseinikena
Indias peavad liiklusreeglite rikkujad töötama karistuseks liikluspolitseinikena Foto: SCANPIX

Indias, kus liiklusreeglid on peaaegu olematud, karistatakse hoolimatuid juhte nüüd liikluspolitseina töötamisega.

Gurgaoni asepolitseijuht Bharti Arora käivitas projekti, milles linna kõige «hullemad» juhid saavad oma nahal tunda, kuidas liikluskaoses korda luua, kirjutab The Telegraph.

Arora sõnul pöördus ta karmimate meetmete poole pärast seda, kui 100 ruupia suurused liiklustrahvid mingit mõju ei avaldanud.

«Liiklusreeglite rikkujaid ja liiklushuligaane saab trahvida kuni 100 ruupiaga. See on neile nagu hane selga vesi. On juhtumeid, kus liiklus on hoolimatuse tõttu seisnud kuus tundi. Selle tuli lõpp teha. Laseme nüüdsest reeglite ja seaduste rikkujatel tunda, kuidas on töötada liikluse reguleerijana ja see on raske töö,» selgitas asepolitseijuht.

Ta jätkas, et osa rikkujatest ei soovi liikluspolitsei tööd teha, teine osa on aga pärast selle läbimist öelnud, et see muutis nende suhtumist.

«Gurgaonis antakse päevas välja umbes 1000 liiklustrahvi. Reeglite rikkujate näol oleme saanud juurde 1000 lisa liikluspolitseinikku. See tuleb kasuks kogu ühiskonnale,» jätkas Arora.

Indias muudab liikluse kaootiliseks see, et teedel-tänavatel liiguvad peale autode ka kaamelid, hobused, elevandid, rikšad, ülekoormatud veoautod, kerjused ja tänavaakrobaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles