Briti liikluspolitsei: «Kas te peate ennast Lewis Hamiltoniks?»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton
Lewis Hamilton Foto: Reuters / Scanpix

Briti liikluspolitsei lemmikväljendiks  kiiruseületajate puhul on: «Kas te peate ennast Lewis Hamiltoniks?».

Sellise viitega britist vormel-1 piloodile kostitatakse Suurbritannia kiiruseületajaid kõige sagedamini, kirjutab The Telegraph.

Lisaks eelistavad liikluspolitseinikud ka selliseid väljendeid, nagu «Kas te katsetate oma masinat NASA jaoks?» ja «Olete teel matustele? Kui nii jätkate, võite tõesti sinna jõuda».

Teedel ja tänavatel oma «oskusi» näidanud autojuhid on liikluspolitseilt kuulda saanud ka «Õnniteleme, sir, te saite just parima stardipositsiooni (pole position) või «Ega te juhuslikult oma auto kütusepaaki naerugaasi ei pannud?»

Naissoost kiiruseületajaid kostitatakse aga väljendiga «Tere õhtust, proua Schumacher», viidates sellega seitsmekordsele vormel-1 maailmameistrile Michael Schumacherile, ning väljendiga «Kas te hakkate sünnitama?»

«Meie liikluspolitseinikud kasutavad nalju, sest need aitavad olukorda leebemalt lahendada. Liikluspolitseinike töö on üsna keeruline ja väikeste naljade kasutamine võtab pinget maha,» selgitas politseinik Mick Dunn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles