Köleri aasta avaüritus on teisipäeval

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Köleri fondi juhatuse esimees Aate-Heli Õun korraldab kunstniku sünniaastapäeva puhul mitmesuguseid üritusi.
Johann Köleri fondi juhatuse esimees Aate-Heli Õun korraldab kunstniku sünniaastapäeva puhul mitmesuguseid üritusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

8. märtsil on kuulsaima Viljandimaalt pärit kunstniku Johann Köleri 185. sünniaastapäev.


Johann Köleri fondi juhatuse esimees Aate-Heli Õun, mida te sel päeval ette võtate?

Keskpäeval süütame Viljandis Köleri pronkskuju juures mälestustuled. Samal ajal süüdatakse need ka Suure-Jaanis kunstniku kalmul.

Tööpäeva lõpul kell 17.30 ootame inimesi Viljandi linnaraamatukogu kolmanda korruse saali. Jutuks tulevad Köleri elukäik ja looming. Raamatukogu teeb väljapaneku teda käsitlevast kirjandusest.

Lõpuks räägime sellest, mis on Johann Köleri fondil sel aastal veel plaanis.

Mis siis plaanis on?

Oleme nimetanud 2011. aasta Köleri aastaks ja selgunud on XVI Köleri päevade kava.
Aprilli lõpul on kavas kultuurireis Tallinna. Külastame Kumu, kus kunstiteadlased tutvustavad meile Johann Köleri teoseid nii püsiekspositsioonis kui fondides. Tahame minna Kaarli kirikusse, kus on Köleri 1879. aastal valminud fresko «Tulge minu juurde...».
Päeva lõpetame Rocca al Mare vabaõhumuuseumis.

20. juunil on kavas kultuurireis «Karksi kaudu Lubjassaarde». Külastame Lembit Sootsi ateljeed Leeli talus. Sealt sõidame Kõpu kaudu Lubjassaarde, kus kuulame Suure-Jaani muusikafestivali kontserti, mille toimumise eest on hea seisnud Linda Köhler.

Kunstisaal, kus te korraldasite suurejoonelisi väljapanekuid, pandi kinni. Siiski olete siin-seal midagi teinud. Kas ka Viljandis on mõni näitus tulemas?

Linnagaleriis on kavas jõulunäitus, kus tulevad eksponeerimisele kõik Okaste dünastia kunstnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles