Draamasarja «Litsid» võtted algasid, peaosas Merle Palmiste

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue TV3-e draamasarja «Litsid» võtted algasid.

Telesari põhineb samanimelisel Mart Sanderi menuromaanil. Peaosas näitlejanna Merle Palmiste. Telesarja produtsent on Tuuli Roosmaa.

Foto: TV3

Mart Sander rääkis raamatu «Litsid» esitlusel möödunud aasta augustis, et lugu ei räägi niivõrd naistest, kes töötavad bordellis, vaid hoopis kahest diktaatorist - Hitlerist ja Stalinist, kes tegid Euroopa väikeriikidest litse iseendale.

«Juurdlesin oma raamatus teemal, kuidas inimesed sunniti lõputule vaimsele prostitutsioonile, mis kestis tegelikult mitu inimpõlve ja see on palju hullem litsindus kui see, mis toimub bordellis.»

Foto: TV3

Raamatus pole ainult naised, vaid väiksed poliitilised nööritõmbajad, kes üritavad iga tuulega seilata kaljude vahelt läbi, puhugu nõukogude või saksa tuul.

Mart Sander: «Tegelikult räägib raamat ja ka draamasari antikangelastest, mis ei tähenda, et nad ei oleks sümpaatsed. Paljude inimeste jaoks on kuiva ajalugu igav lugeda ja vaadata. Need algavad ja lõppevad reeglina ühtemoodi. Minu loos saab ka tavaline inimene antikangelastega paremini samastuda.»

Raamat ja seriaal põhinevad Sanderi sõnul tõestisündinud lugudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles