Märt Avandi mängib Eesti esimeses arktilises trilleris

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peategelane Kuningliku Naftakompanii järelevalveinsener Kryssnar (Märt Avandi)
Peategelane Kuningliku Naftakompanii järelevalveinsener Kryssnar (Märt Avandi) Foto: Gabriela Liivamägi

Ugala teatris esietendub laupäeval, 21. jaanuaril Martin Alguse uus näidend «Sätendav pimedus», mille pinev ja ohtudest laetud tegevustik hargneb kaugel põhjas asuvas üksikus suusakuurortis. Enim premeeritud Eesti kaasaegse näitekirjaniku Martin Alguse näidendi toob lavale Taago Tubin. Peaosas on Märt Avandi, kelle jaoks on see esimene osatäitmine Ugala teatris.

Trillerlik lugu algab hetkest, mil allakäinud kuurorti ilmub Kuningliku Naftakompanii järelevalveinsener Kryssnar, kes on saanud ülesandeks välja selgitada oma kolleegi kadunuks jäämise põhjused. Pansionaadis lumevangi jäänuna seisab ta silmitsi nelja kohalikuga, kelle motiivid ja omavahelised suhted on hämarad. Üritades loosse selgust saada, avastab Kryssnar end peagi olukorrast, kus miski ei tundu enam kindel.

Kust otsida tõde, kui oled järsku väljaspool oma tuttavat ja turvalist maailma lõksus? Lõksus koos informatsiooniga, mida terve mõistus keeldub uskumast.

Lavastuse kunstnik on Liisa Soolepp, muusikalise kujunduse on loonud Lauri Lüdimois ning Taago Tubin, videokunstnikuna tegi kaasa Taavi Arus ning valguskunstnikuna Villu Konrad.

Mängivad Märt Avandi (Endla teater), Tarvo Vridolin, Peeter Jürgens, Andres Tabun, Rait Õunapuu, Merle Liinsoo, Tanel Ingi ja Ringo Ramul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles