Alanis Morissette’i mänedžer varastas staarilt miljoneid dollareid, et kasvatada kanepit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alanis Morissette
Alanis Morissette Foto: MARIO ANZUONI/Reuters/Scanpix

Kanada laulja Alanis Morissette’i mänedžer Jonathan Todd Schwartz tunnistas, et varastas staari tagant miljoneid dollareid, mille investeeris ebaseaduslikku kanepikasvandusse.

48-aastase Schwartzi teatel varastas ta Morissette’ilt aastatel 2010 kuni 2014 rohkem kui 6,5 miljonit dollarit, edastab The Independent.

Kohus mõistis endise mänedžeri raha varastamises, pettuses ja maksuametile valeandmete esitamises süüdi. Prokuröride sõnul tunnistas Schwartz üles, et ta kasutas lauljanna raha kanepi kasvatamiseks.

Morissette andis Schwartzi kohtusse möödunud aastal pärast seda, kui ta leidis, et mänedžer on teinud tema arvelt oma arvele 116 rahaülekannet, millest ta teadlik ei olnud.

Kohus leidis, et mänedžeri ebaseaduslik tegevus oleks võinud lauljanna pankrotti viia.

Schwartz tunnistas, et ta varastas veel kahelt staarilt 1,7 miljonit dollarit. Kohus nende isikute nimesid ei paljastanud.

Süüdi mõistmisel võib Schwartzi oodata kuni 23 aasta pikkune vanglakaristus, mehe kaitsjate sõnul peaks maksimumkaristuseks olema 4 – 6 aastat vangistust.

Järgmine kohtuistung Schwartzi juhtumis on 1. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles