Vetelpäästja kriitika tõttu loobus endine olümpiaujuja terviseklubi liikmelisusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti ujuja David Wilkie võitis 1976. aastal Montrealis 200 meetri rinnuliujumises kuldmedali
Briti ujuja David Wilkie võitis 1976. aastal Montrealis 200 meetri rinnuliujumises kuldmedali Foto: Sport and General/S&G and Barratts/EMPICS Sport/Scanpix

Šotlasest kunagise olümpiaujuja väitel ei saa ta enam minna kodukohas asuvasse ujulasse ujuma, kuna vetelpäästja sõnul ujub ta liiga kiiresti, segades sellega teisi ujujaid ega allu reeglitele. 

David Wilkie, kes sai 1976. aastal Montreali olümpiamängudel 200 meetri rinnuliujumises kuldmedali, teatel ütles Surreys Bracknellis asuva Royal Berkishire Virgin Active terviseklubi vetelpäästja, et ta ujumine võib tekitada ohuolukorra, edastab The Telegraph.

Vetelpäästja teatel tegi kunagine ujumisstaar 25-meetrise basseini otsas nii järsu pöörde, et oleks sellega võinud kaasujuja, kelle ujumisoskus ei olnud kuigi hea, uputada.

«Ujusin nagu tavaliselt, kuid siis teatas vetelpäästja, et tekkis ohuolukord. Vastasin talle, et olin treeningujumise rajal ja ma ei usu tema juttu. Vetelpäästaja teatel peab tema kontrollima ja õpetama, kuidas ujuda, inimesed ei tohi seda teha iseseisvalt,» lausus kunagine olümpiamedalist.

Wilkie arvates on selle intsidendi põhjuseks kade vetelpäästja, kelle ujumisoskus jääb tema omale alla.

Ujuja jontakteerus tervisklubi teiste liikmetega, enne kui oma liikmelisuse lõpetas.

«Ujulasse minnakse ujuma, mitte kuulama vetelpäästja loengut selle kohta, kuidas tuleb ujuda ja milliseid näpunäiteid ta annab,» teatas endine tuntud ujuja.

Virgin Active terviseklubi pressiesindaja sõnul suhtuvad nad klientide kaebustesse suure tähelepanuga ja ta vabandas Wilkie ees, et tema juhtum negatiivse lahenduse sai ehk ta lahkus klubist. Kuid nad uurivad juhtunut ja loodavad ta naasmist.

Wilkie sündi 8. märtsil 1954. aastal Sri Lankal Colombos, kus ta ka ujuma õppis. Oma esimese olümpiamedali sai ta 1972. aastal Müncheni olümpiamängudel, saades 200 meetri rinnuliujumises hõbeda ning teise medali, mis oli kuldne sai ta neli aastat hiljem Montreali olümpial samal distantsil. Lisaks sai ta siis 100 meetri rinnuliujumises hõbeda.

Wlikie on Briti ujuja, kelle käes on olnud korraga Briti, Ameerika, Briti Rahvaste Ühenduse, Euroopa, maailma ja olümpiatiitlid samal ajal.

Pärast ujujakaärjääri sai Wilkiest edukas ärimees, kes tegeleb seni ujumisega. Tal on tegev terviseäris ja talle kuulub firma Pets´Kitchen, mis pakub lemmikloomade toite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles