Sunday Times: Trump ja Putin plaanivad kohtuda Islandil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Briti väljaande The Sunday Times teatel plaanib sel nädalal USA presidendiks saav Donald Trump pärast ametisse asumist kohtuda Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Kahe riigimehe kohtumine peaks aset leidma Islandil.

Väljaanne edastas, et Trump ja Putin kordavad ajalugu kui nad tõesti Islandil kohtuvad, sest seal leidis 1986. aastal aset  USA presidendi Ronald Reagani ja Venemaa juhi Mihhail Gorbatšovi tippkohtumine.

The Sunday Times viitab Trumpi ja Putini väidetavast kohtumisest kirjutades Briti diplomaatilistele allikatele ja Trumpi meeskonnast lekkinud infole, et Trump teeb oma ametiaja esimese välisreisi Islandile.

Lehe väitel olevat Putin kaalunud, kas kohtub Trumpiga Islandil ning andnud jaatava vastuse.

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Sergey Guneev/Sputnik/Scanpix

Trumpi pressiesindaja Sean Spencer eitas Twitteris, et lähiajal selline kohtumine aset leiab.

Donald Trump annab ametivande 20. jaanuaril, saades USA 45. presidendiks.

Donald Trump
Donald Trump Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Hiljuti lahvatas Trumpi ümber skandaal, kuna meedias ja sotsiaalmeedias kajastati salaraportit, mille taga olevat Briti endine luuretöötaja Christopher Steele. Raporti kohaselt olevat Trumpil Venemaaga salasuhted ning Venemaa salajane tegevus aitas Trumpi USAs võimule.

Vene võimud eitavad USA valimistesse sekkumist ja Trump eitab salaseotust Venemaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles