Prantsusmaal suri põgenikust teismeline pingetest tekkinud infarkti tagajärjel (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenik
Põgenik Foto: Jacky Naegelen/Reuters/Scanpix

Üksinda Prantsusmaale jõudnud Sudaani teismeline, kes elas kuid Calais’ «džunglis» ja hiljem paigutati ametlikku vastuvõtukeskusse, suri pingetest tingitud infarkti tagajärjel.

Saône-et-Loire'i Ameugny põgenikekeskuse töötajad ja elanikud leidsid 17-aastase Samiri toapõrandalt teadvuseta olekus ja kutsusid kiirabi, kuid parameedikud noormehe elu päästa ei suutnud, edastab The Independent.

Lahkamine näitas, et Samiril oli varem olnud mitu miniinfarkti, kuid mõni päev enne surma grippi haigestumine nõrgestas ta organismi ja tõi kaasa infarkti.

Saône-et-Loire'i piirkonna võimud uurivad juhtumit, kuna tegemist oli alaealisega, kes saabus üksinda põgenikuna Prantsusmaale.

Ameugny põgenikekeskuse töötajad, kes on seotud Taizé kloostrikogukonnaga ja vastutavad põgenikekeskuse eest, teatasid et neil ei olnud Samiri südameprobleemide kohta andmeid.

Samirile tehti arstlik ülevaatus, kui ta saabus Calais' «džunglist» Ameugny’sse, kuid siis ei märganud arstid, et ta süda oleks haige olnud.

Põgenikekeskuse töötaja François Benoit' arvates oleks Samiri surma saanud ennetada, kui talle oleks pärast Prantsusmaale saabumist tehtud terviseuuringuid.

«Võimalik, et just õigeaegse meditsiiniabi saamine nii «džunglis» kui ka põgenikekeskuses, oleks aidanud tal ellu jääda,» lausus Benoit.

Prantsuse humanitaartöötajate andmetel tahtis Samir saada Ühendkuningriigis asüüli, kuid Briti migratsioonivõimud lükkasid ta taotluse tagasi, misjärel üritas ta saada asüüli Prantsusmaal.

«Samir saabus meie juurde koos 16 alaealisega möödunud aasta novembris, kuna Calais's asunud «džungel» lammutati. Ta elas Calais's mitu kuud,» jätkas Benoit.

Prantslase sõnul said nende juurde saabunud noortest neli Ühendkuningriigis asüüli, kuid Samiri ja veel mitme alaealise avaldus lükati tagasi.

«Samir oli heatahtlik ja tore noormees, kes elas oma teel Euroopasse üle nii mõndagi, mis talle nii vaimselt kui ka kehaliselt jälje jättis,» nentis prantsuse abitöötaja.

Põgenikekeskuse töötajad leidsid Samiri telefonist ta pere kontaktandmed ja neile teatati ta surmast.

Benoit lisas, et ema nõusolekul maetakse Samir Ameugny'sse täna ning matuse viib läbi kohalik imaam, sest poiss oli moslem.

Põgenike abistajate teatel on teised põgenikekeskuse elanikud Samiri surmast šokeeritud, sest tegemist oli noorega.

Päästetöötajate sõnul on noored põgenikud eriti haavatavad, kuna suur osa neist on üksinda ja nad ei usalda eriti kedagi. Pingeline elu, mis seisneb igapäevases võitluses ellujäämise eest, tekitab stressi ja toob kaasa haiguseid. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles