Näitusel näeb nukke legendidest ja muinasjutulisi maale

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Raag pani näitusele maalid enda fantaasiamaailmast.
Andrus Raag pani näitusele maalid enda fantaasiamaailmast. Foto: Repro

Sel teisipäeval, 8. märtsil avatakse Pärnu uue kunsti muuseumis kaks näitust, millest ühel näeb rahvajuttudest inspireeritud nukke ja teisel fantaasiamaalidel fantastilisi olevusi.

Eesti Nukukunstimaja eestvedamisel teoks saaval rahvusvahelisel nukunäitusel „Linna legendid“ on eksponeeritud rohkem kui 30 tööd, mille autorid on pärit Eestist, Venemaalt ja Ukrainast. Muuseumi teatel leiab osalejate hulgast nii tuntud nukumeistreid kui algajaid.

Iga autor valis oma legendi, mis teda inspireeris, ja kehastas seda oma nukus. Näitus on rahvusvaheline ka maailma legendide tõttu, mis on ümbermõtestatud ja peegelduseks nukkudes.

Paljud välisautorid eelistasid eesti legende ja on inspireeritud ajaloost, mütoloogiast ning rahvuslikest muistenditest. Tööd on teostatud eri tehnikates, iga eksponeeritud nukk on unikaalne ja ainulaadne.

Samaaegselt avab uue kunsti muuseumis oma maalinäituse „Kaitsevärvid“ Andrus Raag.

Abstraktset kunsti viljelnud Raag pöörab näitusega „Kaitsevärvid“ oma loomingus uue lehekülje ja toob vaatajateni muinasjutulised maastikud täis kummalisi olevusi, keda oleme harjunud nägema muinasjuturaamatutes või fantaasiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles