SEB pank hakkab nõudma ligipääsu klientide telefoni kontaktiloetelule

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui sa kaustad SEB panga mobiilirakendust, siis tuleb sul alates märtsist arvestada asjaoluga, et pank soovib ligipääsu ka sinu telefonis olevatele kontaktidele.

Alates 1. märtsist hakkavad SEB pangas kehtima uued internetipanaga kasutamistingimused. Muuhulgas seisab tingimustes kirjas, et lisaks kliendi andmetele on pangal õigus ligipääseda ka kliendi telefonis olevate kontaktide andmetele (telefoninumbrid, e-posti aadressid jne).

Kui klient peaks andmete jagamisest keelduma, ei saa ta rakendust kasutades mobiilinumbri alusel makseid teha. 

SEB Balti divisjoni e-panganduse juht Ragnar Toomla ütleb, et andmeid töödeldakse anonüümsel kujul ning neid ei säilitata. Taoline nõue on aga mobiilirakenduse puhul vajalik selleks, et klient saaks teha makseid mobiilinumbri alusel. Kui klient andmete jagamisest keeldub, saab ta läbi rakenduse ka edaspidi makseid teha, küll aga kontonumbri alusel. Andmeid jagades saab klient aga maksesaaja valida kontaktide hulgast.

Kuula kindlasti ka selgitavat videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles