Norra politseinik kasutas oma positsiooni, et naistelt seksi saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra politsei
Norra politsei Foto: Tor Erik Schroder/AFP/Scanpix

Lääne-Norras kasutas politseinik oma positsiooni, et astuda mitme naisega seksuaalvahekorda.

Tegemist on 40. eluaastates politseinikuga, kes ligines temalt abi vajanud naistele ja tegi seksiettepanekuid töökohustuste täitmise ajal, edastab The Local.

Üks ohvrites oli Karmøys elav naine, kes teatas politseile oma auto vargusest. Nimetatud politseinik küsitles teda seoses auto vargusega, kuid hiljem sai naine sellelt politsenikult 70 sõnumit, milles ta pakkus naisele, et teeb talle erootilist massaaži.

Norra politsei siseosakonna teatel nõudis mees, et naine saadaks talle endast alati pilte, et ta saaks neid nautida. Järgmisel päeval läks politsenik naise koju, kus nad väidetavalt seksisid, kuid naise teatel toimus aset vägistamine. 

Teises juhtumis ajas see politsenik külge lesele, kes elas välismaal, kuid tuli Norrasse oma mehe tuhaurini äraviimiseks ja ka teda tahtis ta voodisse meelitada. 

Kolmandas juhtumis tahtis see mees intiimsuhet politseikooli naiskadetiga, kellelt küsis väga intiimseid küsimusi ja alastipilte. 

Kõik need naised teatasid politseile, et nimetatud politsenik ahistas neid seksuaalselt, kasutades ära oma positsiooni. Politsenik eitas naiste ahistamist.

See politsenik peeti oma kolleegide poolt kinni 2015. aasta augustis ja ta oli kolm nädalt kestnud uurimise ajal vahi all. 

Ta kaotas politseis töö ja sai keelu, et ta ei tohi enam kunagi politseinikuna töötada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles