Washington Post Express tegi esikaanel totaalse apsaka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soo sümbolid
Soo sümbolid Foto: Panther Media/Scanpix

USA väljaande Washington Post elustiililisa Express tegi oma esikaanel totaalse apsaka, kuna pani naistest rääkiva loo juurde meest tähistava sümboli.

Expressi põhilugu rääkis naiste õigustest ja naiste poolt korraldatavast protestimarsist, mis leiab aset päev pärast Donald Trumpi presidendiks saamist, edastab news.com.au.

Esmapilgul ei ole aru saada, et Expressi esikaanel midagi valesti oleks, sest silma ei jää ühtegi kirja- ega loogikaviga. Tähelepanelikud vaatlejad märkasid siiski, et lehes on juttu naistest, kuid sümboliga viidatakse meestele.

Roosakates toonides esikaanel on naistest moodustatud soosümbol, mis selle väljaande arvates viitas naistele, kuid tegemist oli veaga, sest noolega rõngas on meeste sümbol. Naisi kujutaval sümbolil on rõnga all rist.

Sotsiaalmeedias kommenteeriti, et Express tegi soole viitava sümboliga vea.

«Kas see on meedia suurim möödapanek? » küsis üks kommenteerija.

Teine lisas, et kuidas see sai juhtuda, sest ajakirjanikud peaksid olema keskmisest intelligentsemad.

Leht edastas vabanduse, et nende esikaanel oleva sümboliga tegid nad vea, kasutades naistest rääkiva loo illustreerimiseks mehele viitavat sümbolit. Nad lisasid juurde esikaane pildi, millel on  naiste sümbol.

Sotsiaameedias lisati siis, et arvatavalt vallandati selle pildi teinud kujundaja ning tema asemele võetakse uus inimene tööle. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles