Mutantsägad maiustavad inimlihaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Wade koos kohalike ja kinnipüütud mutantsägaga
Jeremy Wade koos kohalike ja kinnipüütud mutantsägaga Foto: AP / Scanpix

Põhja-Indias on täheldatud, et jõereostuse tõttu väga suurteks muteerunud sägad söövad inimliha.

Teadlaste sõnul on Kali Gandhaki jões elav sägaliik hakanud inimlihaga maiustama, kuna kohalikud elanikud viskavad pärast põletamismatuseid põlenud surnukehad jõkke, kirjutab The Sun.

Kohalike elanike seas on juba aastaid liikunud jutud, et jões elab koletisi. Nüüd on need «koletised» siirdunud laipade söömiselt elus inimeste söömisele, jahtides jões ujujaid.

Briti bioloog Jeremy Wade uuris Kali Gandhaki jõge, tegemaks kindlaks, mis seal on.

«Kohalikud elanikud rääkisid mulle, et «koletised» on kasvanud väga suureks ning söövad põletusmatuse surnukehi. Võimalik, et nad said surnuid süües inimliha maitse suhu,» nentis bioloog.

Wade uuris ka võimalust, et tegemist võib olla krokodilliga, kuid see ei leidnud kinnitust. Siis jälgis ta sägasid ja suutis «koletise» mõistatuse lahendada.

Kli Gandhaki jõel kala püüdes sai ta kätte 180 sentimeetri pikkuse ja 73 kilogrammi kaalunud säga.

«Kui selline haarab inimesest kinni, ei ole lootustki põgeneda,» arvas bioloog.

Wade`i sõnul võib selles jões mutantkalu veel olla.

Kohalike sõnul oli koletissäga esimeseks elus ohvriks 18-aastane noormees, kes oli sattunud isendi hammaste vahele, kes nägi välja nagu «venitatud kehaga siga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles