Pildid: eliidi tütred kogunesid debütantide ballile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs New Yorgis toimus 29. detsembril maailma eliidi tütarde 62. debütantide ball, kus noored naised kõrgseltskonda ametlikult vastu võeti.

Pierre’i hotellis toimunud sündmusel osalesid lisaks debütantidele ka nende pereliikmed ja sõbrad, kuid ka ärimehed, poliitikud ja suursaadikud, edastab Daily Mail.

Tegemist oli sündmusega, kus noored naised peavad jätma endast parima mulje, kuna see aitab ned edaspidi nii eraelus kui karjääris.

Enamik neist debütantidest õpib maailma kõige mainekamates ülikoolides ning tulevikus peaks neist saama uus eliit.

Valgetesse õhtukleitidesse riietatud naised poseerisid fotograafidele ja suhtlesid võimalike tulevaste abikaasade, äripartnerite ja tööandjatega.

New Yorgi debütantide ball
New Yorgi debütantide ball Foto: Jason Kempin/AFP/Scanpix

New Yorgi debütantide ball sai alguse 1954. aastal ja alates sellest on seal kõrgseltkonda astunud sadu noori naisi, kes pärinevad mõnest jõukast, mainekast ja kuulsast perest.

Selle aasta ballil osalenutest veerand on pärit USAst, teised osalejad olid enamjaolt Prantsusmaalt, Ühendkuningriigist, Itaaliast ja Saksamaalt, kuid eisndatud oli ka Hiina ja Venemaa. 

New Yorgi debütantide ball
New Yorgi debütantide ball Foto: Jason Kempin/AFP/Scanpix

Debütantide balli lükkas 1954. aastal käima Beatrice Dinsmore Joyce ja alates 1983. aastast korraldab seda tema nõbu Margaret Hedberg. Debütantide balli fond tegeleb heategevusega, abistades eelkõige sõdureid , meremehi ja mereväelasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles