Ennustusportaal: suurimad häältepüüdjad on Ansip, Laar ja Savisaar

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip eeldab, et tõenäoliselt saab ta ka pärast valimisi peaministritoolil jalgu sirutada. Samas ei pea Ansip sobivaks seda praegu otsesõnu välja hõigata.
Andrus Ansip eeldab, et tõenäoliselt saab ta ka pärast valimisi peaministritoolil jalgu sirutada. Samas ei pea Ansip sobivaks seda praegu otsesõnu välja hõigata. Foto: Raigo Pajula

Ennustusportaali TrioBet koefitsientide alusel kogub tänavustel parlamendivalimistel enim kohti Riigikogus Reformierakond, kelle tulemuseks on 31 või enam kohta. Üksikkandidaadid, Rahvaliit ning Eestimaa Rohelised jäävad TrioBeti hinnangul sel korral parlamendi ukse taha.

Portaali ennustajate hinnangul järgneb Reformile valimistulemuse poolest Keskerakond, kes kogub 26 kuni 30 kohata. Isamaa ja Res Publica Liidu tulemuseks on kuni 25 kohta. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna kohtade arv jääb alla viieteistkümne.

Suurimas valimisringkonnas, milleks on Harju- ja Raplamaa, teeb parima tulemuse Andrus Ansip, kellele järgneb häälte arvu poolest IRL´i kandidaat Mart Laar. Ansipi tulemus jääb siiski alla tema 2007. aasta rekordile – TrioBeti arvates ei suuda tänavu ükski kandidaat 20 000 häält täis koguda

Edgar Savisaar, kes kandideerib valimisringkonnas number 2, milleks on Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosad, saavutab ringkonnas kindla võidu. Savisaarele järgnevad kogutud häälte arvu poolest Juhan Parts ja reformierakondlane Keit Pentus. Sotsiaaldemokraatidest kogub  enim hääli erakonna esimees Sven Mikser, kes saavutab sellega parima tulemuse Järva- ja Viljandimaal.

Koefitsientide alusel võib väita, et üksikkandidaatide Riigikogusse valituks osutumise tõenäosus on väga väike, kuid juhul, kui mõni üksikkandidaatidest siiski parlamenti pääseb, võib õnnelik ennustaja oma
raha tervelt 11-kordselt tagasi võita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles