Video: suri kausis elanud peaaegu jäsemeteta tüdruk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahma Haruna
Rahma Haruna Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Nigeerias suri peaaegu käte ja jalgadeta tüdruk, kes kogu oma elu veetis plastmassist kausis.

Teismelise Rahma Haruna surmast teatas kohalik reporter Sani Maikatagnga, kes postitas teate sotsiaalmeediasse, edastab The Guardian.

«19-aastane Rahma Haruna suri 25. detsembril 2016. Loodan, et ta pääseb paradiisi,» kirjutas reporter.

Nigeerias Lahadin Makoles elanud Haruna käte ja jalgade areng peatus, kui ta oli kuuekuune ja selle tõttu oli ta liikumisvõimetu. Vanemad panid ta plastmasskaussi, millega teda oli lihtne ühest kohast teise kanda.

Rahma Haruna noorem vend, kümneaastane Fahad võttis ta Kanosse kaasa, kui sinna kerjama läks. Kerjavad lapsed jäid silma ajakirjanik Ibrahim Jirgile, kes tüdrukule ratastooli ostis, et ta pere saaks teda sellega sõidutada.  

«Ta õppis lõpuks istuma, kuid ta ei õppinud mitte kunagi roomama. Detsembri alguses jäi ta haigeks, tõusis palavik ja tekkisi kõhuvalu, valu levis kogu kehasse,» teatas ema Fadi Haruna.

Pere sõnul ei suutnud jäsemeteta tüdruk enda eest hoolt kanda ja seda tegid teised pereliikmed.

Harunade pere lootis, et nad saavad abi, kui reporter Sani Maikatanga nende elust loo avaldas ja see sotsiaalmeediasse jõudis. Ilmuski mitu inimest, kes tahtsid tüdrukut ja ta peret rahaliselt aidata.

Hoolimata jäsemete puudumisest oli Rahma Haruna unistus saada ärinaiseks ja luua oma firma, näiteks hakata kaupmeheks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles