“Tantsupalavik” meelitab stripp- ja videoklipitantsuga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAst pärit Jene Walker paneb pärnakad tantsima nagu tuntud staarid muusikavideotes.
USAst pärit Jene Walker paneb pärnakad tantsima nagu tuntud staarid muusikavideotes. Foto: Risto Ring

Ülejärgmisel laupäeval, 12. märtsil toimub Pärnu spordihallis viiendat korda “Tantsupalaviku” üritus, mille nelja stiili sisse mahuvad stripptants ja USAst pärit uus stiil videoklipitants.

“Sedapuhku on meil kohal suisa rahvusvaheline treener Jene Walker, kes tutvustab uut ja vahvat maailma vallutavat tantsustiili videoclip-dancing’ut,” rääkis “Tantsupalaviku” korraldaja Margit Suhhostavets.

Videoklipitants on Eestis uus stiil, mis võimaldab kõigil järele proovida maailmakuulsate popartistide muusikavideotes nähtud samme.

Videoklipitantsus põimuvad hiphop-, jazz-, break-, streetdance ja latino.

Pärnakaile stiili tutvustav Jene Walker alustas Suhhostavetsi teatel oma tantsukarjääri 18aastaselt Hawaiil. Hiljem suundus ta Houstonisse, kus tantsis 1988. aastal sealsetele korvpalliklubidele Houston Comets ja Houston Rockets.

Walker on töötanud koos niisuguste artistidega nagu Destiny’s Child, Brian McKnight, Pink, Brandy ja Angelina. Samuti on ta osalenud tele-show’des “The Grind” (MTV), “National Body Challenge” (Discovery Channel), “Too Legit” (VH1), “The MC Hammer Story” ja 2006. aasta hooaja saates “So You Think You Can Dance”.

Riided jäävad kõigil selga

Viienda “Tantsupalaviku” tõeliseks maiuspalaks peaks kujunema aga stripptantsu tund, mille annab mitmekülgne treener Liina Randpere.

Suhhostavetsi sõnade kohaselt on StripDance tempokas tantsutreening, mis toimub äärmiselt mõnusa muusika saatel. Koreograafias kasutatakse aeroobika põhisammude asemel naiselikke puusaringe, -nõkse jms. Tund ei eelda aeroobika kogemust.

“Tegu on tantsuõppega ja kohe kindlasti ei riietuta tunnis lahti,” rõhutas korraldaja.

Randpere on Suhhostavetsi sõnade järgi multitalent. Ta alustas bodypump’i instruktorina, kuid koolitas end aktiivselt ja nüüd on mitmes spordiklubis töötav Randpere koguni lohesurfi instruktor. Samuti juhib ta Kanal 2 saadet “Hooaeg”.

Mitte vähem populaarne treening ei ole “Tantsupalavikul” pakutav bodyjam, mida on Pärnus saanud treenida vaid kuu aega.

Bodyjam on aeroobne tantsutund, kus on ühendatud hetke popimad hitid ja viimase aja kuumimad tantsusammud. Body-jam’is on esindatud tantsu- ja muusikastiilid, nagu latiino, old-school disko, hiphop, ragga, newschool house jt.

Bodyjam’i õpetab Tiina Sarapuu, kelle kinnitusel on treening kujunenud suvepealinnas juba nii populaarseks, et tundidesse on keeruline aega saada. Nii on “Tantsupalavikul” hea võimalus treening järele proovida.

Sarapuu on töötanud 11 aastat aeroobikatreenerina ja viimasel ajal on ta teinud Zumba treeninguidki.

Lõõgastavad painutused

Viies “Tantsupalavik” lõpeb Liina Randpere juhendatava bodybalance’i treeninguga. Tegu on joogat, tai chi’d ja Pilatest ühendava treeninguga, mis aitab tugevdada jala- ja kerelihaseid, parandab painduvust ja tasakaalu, arendab keskendumist ning läbi kontrollitud hingamise sisendab harmoonilist tasakaalu.

“Tantsupalavik” on tasuline üritus ja koha saamiseks tuleb eelnevalt end kirja panna.

Varasematel kordadel on tantsupäevad olnud väga menukad ja eelmisel korral osales “Tantsupalavikul” üle 40 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles