Allikas: Aleppost tviite saatnud seitsmeaastane Bana on turvalises kohas (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bana Alabed
Bana Alabed Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Süüria sõjalinnast Aleppost pikka aega tviite saatnud seitsmeaastane tüdruk Bana Alabed on nüüd linnast evakueeritud ja turvalises kohas.

Süüria-Ameerika arstide organisatsiooni juhi Ahmad Tarakji edastas sotsiaalmeedias foto naeratavast Banast, kes pääses Ida-Aleppo piiramisrõngast.

«Bana Alabed ja paljud teised lapsed evakueeriti linnast, nad viidi Aleppo provintsi,» teatas Tarakji.

USA meedia teatas paar nädalat tagasi, et alates septembrist saatsid Bana ja ta ema Fatemah tviite, kuid need katkesid. See langes kokku ajaga, mil Süüria armee Vene õhujõudude toetusel intensiivistas rünnakuid Ida-Aleppo mässuliste positsioonidele.

Siis selgus, et Bana kodumaja sai 27. novembril pommitabamuse, kuid pere jäi siiski ellu. Tüdruk teatas mõni aeg hiljem Twitteris, et temal ja ta perel ei ole enam kodu, vaid majarusud ning et ta oleks võinud elu kaotada.

Veel ei ole teada, kes Bana pereliikmetest koos temaga Ida-Aleppost pääses. Bana perre kuuluvad veel ema, isa, ning kahe- ja viieaastane vend.

Banal ja ta emal on Twitteris üle 300 000 jälgija, kellest osa juba teatas, et nad on tüdruku pääsemise üle õnnelikud. 

Türgi ja Venemaa vahendusel saadi Alepposse lühiajaline relvarahu, mis aitas linnast välja pääseda vähemalt 8000 inimesel, kelle seas on 2700 last. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles