Hullud krossiässad võtsid mõõtu kaelamurdval uisurajal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull Crashed Ice 2011 Moskvas
Red Bull Crashed Ice 2011 Moskvas Foto: Red Bull Eesti

Soome uisugeenius Arttu Pihlainen saavutas nädalavahetusel Moskvas Red Bull Crashed Ice uisukrossi teise järjestikuse võidu. Temperatuuriklaas näitas võistluspäeval ligi 22 miinuskraadi, kui maailma parimad hokiässad  350-meetrisest võistlusrajast alla kihutasid.


Jääkrossiraja ehitamiseks kulus 20 000 kruvi, 650 toestusposti ning 400 spetsiaalselt paneeli. 350-meetrine võistlusrada kaeti 2000-ruutmeetri jagu jääga, et 24st eri rahvusest krossiässad saaksid seal ennast proovile panna.

Võistlejatel oli vaja nii jõudu kui ka nutti, et saada jagu järskudest kurvidest, tõusudest, laskumistes ja lisatakistustest. Maailmameister soomlane Arttu Pihlainen, koos oma suurte rivaalide Kyle Croxalliga Canadast, Kilian Brauniga Šveitsist ja Fabian Melsiga Saksamaalt - kõik jõudsid finaali,  tuues starti ühtlasi neli maailma juhtivat hokimaad. Ning nagu ka kolm nädalat tagasi Hollandis Valkenburgis, viis Arttu Pihlaineni veatu ja taktikaline sõit võidu Eesti põhjanaabritele soomlastele. «Õhk oli nii läbilõikavalt külm, et isegi jää krudises uiskude all,» kommenteeris võitja pärast sõitu. 
 

Vaata adrenaliinijanuste sportlaste sõitu Hollandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles