Viljandi järvest saab taas kord lennuväli

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääolud on taas soodsad ja sel laupäeval on Viljandi järvel taas lennupiknik. Viimati leidis see aset kahe aasta eest.
Jääolud on taas soodsad ja sel laupäeval on Viljandi järvel taas lennupiknik. Viimati leidis see aset kahe aasta eest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti era- ja harrastuspilootide liidu ning Viljandi lennuklubi eestvõttel maanduvad laupäeval, 5. märtsil Viljandi järve jääle taas väikelennukid, et veeta koos linnarahva põnev ja hariv lennupäev.

Talv on küll külm olnud, kuid mitmekihiliselt külmunud jää ei võimaldanud varem lennurada rajada. Nüüd, pärast käredat pakast, on jää läbinisti külmunud ja 800 meetri pikkune jäärada suudab väikelennukeid vastu võtta.

Lennupiknikul on avatud lennutehnika õpituba, kus tutvustatakse lennukeid, nende ehitust ja lendamaõppimise võimalusi. Sooritatakse demolende ning langevarjuhüppeid ja viiakse läbi traditsiooniline 1600 meetri pikkune lennuraja jooksukross, mille parimad saavad autasuks huvilennu.

Lennupiknikul saab sooja teed ja süüa. Kultuuriprogrammis astub üles eriti omanäoline muusikakollektiiv – Eesti Esimene Traktorbänd (Põldsepp ja pojad baasil). EE Traktorbänd on omanäoline lennupäevadeks kokku tulev bänd, kus rütmigrupi osa täidab võimendatud kahesilindriline diiselmootoriga ratastraktor.

Lennupiknikke on korraldatud Viljandi järve jääl 2005. aastast sobivate jää- ja ilmaolude korral, viimati 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles