“Silmad vees II” jõuab Kuressaarde

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus "Silmad vees II".
Näitus "Silmad vees II". Foto: Kaido Haagen

Loo ujulast mullu oktoobris teekonda mööda Eestit alustanud harrastussukelduja ja rahvusvaheliselt tunnustatud professionaalse fotograafi Kaido Haageni veealune rändnäitus "Silmad vees II" jõuab Kuressaare 13. märtsil.

"Selleks, et külastaja saaks tõetruu ja vahva elamuse osaliseks, tuleb ta panna võimalikult sarnasesse keskkonda, kus pildid on tehtud," selgitas Haagen eriskummalist näitusesaali valikut.

Neli aastat tagasi riputas Haagen Kalevi basseinis vee alla pildirea veealustest elukatest ja pani näitusele pealkirja "Silmad vees". Nüüdseks on valminud uus seeria veealuseid pilte.

Haageni sõnul erineb "Silmad vees II" peale rändnäituse formaadi, mis käib läbi pea kõik maakonnad, eelmisest üsna mitmeti. "Esimesel korral olid kõik fotod tehtud soojades meredes ja pildistatud filmile, nüüd on esitlusele tulev pildiseeria tehtud Eesti vetes ja digitaalse fotoaparaadiga," võrdles Haagen.

Näitust korraldava Eesti sukeldujate klubi instruktori Terje Meosi sõnul tutvustatakse selle ettevõtmisega inimestele sukeldumist kui omanäolist ja põnevat harrastust. "Kes on kursuse kord läbinud, kogeb argipäeva muredest vabanemist, nautides veealuse elu ilu, ja arendab enese kontrollimise oskust, mis aitab vees käituda läbimõeldult ja riskivabalt," ütles Meos.

Rändnäituse igas toimumispaigas korraldatakse kord nädalas kogenud instruktorite juhendamisel proovisukeldumisi. “Silmad vees II” on Kuressaare gümnaasiumis 13.–19. märtsini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles