Soomlase erakordne looduspilt: «vihane lind» rasvatihane poseeris koos saagiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasvatihane
Rasvatihane Foto: BORIS ROESSLER/AFP/Scanpix

Soomes Joensuus elav Sami Majoinen jäädvustas eile ebatavalise looduspildi, millel suur ja paks «vihane lind» rasvatihane sai saagiks leethiire, kelle peale pani oma jala näitamaks, et see on tema saak.

Soomlase sõnul sai vägivaldne stseen alguse kui lindude toidukoha juurde saabus leethiir, kes sõi sellelt alla kukkunud linnutoitu, kuid seda märkasid mitu lindu, kes pidasid linnutoidulauda enda omaks ja hiirt röövliks, edastab iltalehti.fi.

Esmalt saabus raudkull, kes asus närilist ründama, siis harakas, kes samuti tahtis leethiirt saagiks.

Leethiir / wikipedia.org
Leethiir / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Majoineni sõnul sai ta aru, et tegemist on ebatavalise vaatepildiga, mida tasub jäädvustada ja ta läks kiiresti tuppa kaamera järele.

Soomlane sai kaamerasse haraka ja raudkulli vahelise kakluse, leethiir veel selleks ajaks täiesti surnud ei olnud. Nimetatud linnud lahkusid sündmuskohalt ilma hiireta.

Fotograafi arvates ründasid linnud leethiirt nälja tõttu, sest temperatuur oli miinus 15 kraadi ja sööki nappis.

«Sündmuskohale saabusid siis rasvatihased, kellest üks nägi välja nagu tõeline «angry bird» (vihane lind). Nemad maiustasid leethiire pea ja ajuga, keha neile huvi ei pakkunud. Samuti jõid nad hiire verd,» meenutas soomlane.

Majoineni arvates sõid linnud hiire aju selles sisalduva rasva ja kasulike ainete tõttu.

Juhtum kestis umbes 40 minutit ja lõppes arvatavalt siis, kui leethiire pea jäätus ja rasvatihased sealt enam midagi kätte ei saanud.

Fotograafi sõnul on juhtumi parim pilt võimukast ja paksust rasvatihasest, kelle jalg on leethiirel.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles