Gourmet Duo “Salaliit”

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kvaliteetmuusikaplaat “Salaliit” on Gourmet Duo debüütalbum, kus musitseerivad pianist ja laulja Yvetta Uustalu ja bassist Tõnis Tüür.

Muusikud tunnevad teineteist ammu, kuigi on harva koos musitseerinud, ja nende endi väitel on plaadistamist plaanitud juba koguni kaheksateist aastat. Tulemus on maitsekas ja kaasahaarav.

Plaadi pealkiri “Salaliit” õigustab nende kooslust imetabaselt. Uustalu väga omapärane tämber ja delikaatsus muusikapalade esitamisel on hõrk ja peenekoeline. Tõnis Tüüri toetus kontrabassil lisab sellele mõnusat jazz’ihõngu. Muusikud moodustavad erakordselt mõnusa duo, mis pakub naudingut mitte ainult muusikagurmaanidele.

Plaadil kõlav muusika on laiahaardeline. Kuulaja leiab äratundmisrõõmu näiteks Raimond Valgre looga “Muinaslugu muusikas” või igihalja hitiga “Killing Me Softly With His Song”. Helikandjalt leiab lugusid nii eesti, hispaania, inglise kui vene keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles