2017. aasta Oscari galat juhib saatejuht Jimmy Kimmel

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jimmy Kimmel
Jimmy Kimmel Foto: SCANPIX

Ameerika filmikunsti akadeemia esindajate teatel juhib järgmise aasta veebruaris toimuvat Oscari galat saatejuht Jimmy Kimmel.

Variety teatel peaksid sel nädalal õhtujuhi kohta tegema ametliku avalduse Oscari gala produtsendid Michael DeLuca ja Jennifer Todd.

Saatejuht ja koomik Kimmel edastas Oscarit puudutava sõnumi esmspäeval Twitteris.

«Jah, minust saab Oscari gala õhtujuht, see ei ole nali. Minu kättemaks akadeemiale saab olema kohutav ja samas magus,» teatas Kimmel.

Tegemist on esimese korraga, mil Kimmelist saab Oscari gala õhtujuht.

Barack Obama ja Jimmy Kimmel
Barack Obama ja Jimmy Kimmel Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Jimmy Kimmelil on alates 2003. aastast kanalil ABC oma jutusaade «Jimmy Kimmel Live», kuid tal on varasemast ka õhtujuhtimise kogemusi. Näiteks 2012 ja 2016 juhtis ta Emmy auhindade galat ning viiel korral on olnud ta Ameerika muusikaauhindade õhtujuht.

Selle aasta alguses toimunud Oscari filmiauhindade jagamise galat juhtis komöödianäitleja Chris Rock. Siis sattus Ameerika filmiakadeemia kriitika alla, et ainult valgenahalised näitlejad saavad Oscareid.

87. Oscari auhindade gala toimub 26. veebruaril 2017 Los Angeleses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles