Šamaan Anu: rasketel hetkedel leiavad ka skeptikud meid üles (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti selgeltnägijate tuleproovi» võitis Anu
«Eesti selgeltnägijate tuleproovi» võitis Anu Foto: TV3

«Hommik Anuga» saates oli seekord külas värskelt Eesti parimaks selgeltnägijaks kroonitud šamaan Anu Pahka.

Šamaan Anu sõnas saatejuht Anule, et selgeltnägijate saate võit ei tähenda tema jaoks kindlasti seda, et ta vabatahtlikult kaitseliidust loobuda kavatseks.

Probleem peitub aga tõepoolest selles, kuidas kõigi abivajajateni jõuda. Šamaan tunnistas, et temaga on paljud inimesed ühendust võtnud, kuid kahjuks ei ole tal momendil seda aega, et kõigile vastata. Naine lubas aga õige hetke saabudes igal juhul teha.

Välba konfronteeris šamaani ka väitega, et ühe juhusliku pildi äraarvamine ei saa olla ratsionaalselt võimalik. Pahka vastas seepeale, et tegelikult on kõigile kõik kättesaadav, selleks peab lihtsalt tahtma vaimsuse poole pürgida.

Ka skeptikutest kõneledes lausus šamaan, et rasketel hetkedel leiavad needki inimesed, kas sensitiivi, nõia või kaardmoori üles. Eestlased on tema sõnul vana nõiarahvas ning vajavad oma ellu uskumist.

Pahka rääkis veel, et elab põhimõttega teha inimestele alati head. Halb pidavat kolmekordselt tagasi tulema. Samuti soovitab Eesti parim selgeltnägija õppida inimestel andestama. Tõeliselt, südamest andestama, ilma halba soovimata. «Andestada tuleb südamest. See tähendab, et ka päriselt negatiivsel minna lasta,» selgitab naine ning lisab, et hoiduda tuleb igal juhul kadedusest.

Tervet intervjuud saad kuulata siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles