Vaadata saab tudengite pliiatsijoonistusi

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu keskraamatukogus on väljas Tartu kõrgema kunstikooli tudengite joonistuste näitus “Harilik inimene”.
Pärnu keskraamatukogus on väljas Tartu kõrgema kunstikooli tudengite joonistuste näitus “Harilik inimene”. Foto: Silja Joon

Pärnu keskraamatukogu esimese korruse galeriis on väljas Tartu kõrgema kunstikooli tudengite joonistuste näitus “Harilik inimene”.

Näitusekomplekti koostamine oli küllaltki raske, kuna huvitavaid joonistusi on mõne aastaga kogunenud palju ja kunstiüliõpilaste hulgas leidub rohkesti häid joonistajaid.

Väljapaneku teema on inimene, vaadata saab hariliku pliiatsiga joonistatud poolfiguure, figuure ja akte. Kunstitudengid on isikupäraselt välja toonud modellide karakteersed jooned, poosid ja meeleolud.

Väike ekspositsioon on koostatud aastatel 2004-2010 Tartu kõrgema kunstikooli üldainete metoodilisse fondi kogutud üliõpilastöödest. Väljapanek demonstreerib joonistustundides tehtud, põhiliselt teisel ja kolmandal kursusel valminud töid, sekka esimese ja neljanda kursuse üliõpilaste joonistusi.

Tööde autorid on kunstikooli tekstiili, nahakunsti, meedia, mööbli, fotograafia, maalingute ja skulptuuri eriala praegused tudengid ja hiljuti lõpetanud noored kunstnikud.

Üliõpilasi juhendasid Tartu kõrgema kunstikooli üldainete osakonna joonistamise õppejõud Udo Vool, Ave Avalo, Eve Eesmaa, Rein Maantoa ja Merike Tubert. Näituse koostasid Ave Avalo ja Peeter Peedosk ja seda saab vaadata 7. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles