Galerii: Martin Saare kunst ehib veininautlejate uut meelispaika!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõigi toidu-, veini ja kunstisõprade rõõmuks avati eile Tallinnas juba tuntud Lucca Veinipoe kõrvale ka suurepärase veinivalikuga söögikoht Enoteca Lucca.

Foto: Toni Läänsalu

Maailmas üha enam populaarsust koguvate Enoteca'de kaasaegne tähendus on veini- ja toitlustusäri, mille laia, klaasiga pakuvate veinide valiku kõrvale saab tellida kas korraliku lõuna-, õhtusöögi või sobivaid suupisteid. 

Foto: Toni Läänsalu

Avamiseõhtul avati ühtlasi ka maineka kunstniku Martin Saare maalide näitus. 

Eelnevalt Kevade tänava kunstikoolis käinud Martin Saar lõpetas Eesti Kunstiakadeemia 2002. aastal graafilise disaini erialal. Viis aastat New Yorgis elanud ja töötanud kunstnikul on viimastel aastatel olnud üle kümmekonna näituse, neist neli isiknäitust. Kunstisõbrad on ilmselt tuttavad tema aerograafijoonistuste, mosaiik-portreede ja digikollaažidega, lisaks on ta teinud ka siiditrükki ja video-art’i, praegu keskendub kunstnik põhiliselt õli- ja akvarellmaalidele.

Enoteca Lucca ja Martin Saare näituse avamisüritus. Martin Saare modelliks oli aastaid tagasi näiteks ka lauljatar Eda-Ines Etti (maalil seinal). 
Enoteca Lucca ja Martin Saare näituse avamisüritus. Martin Saare modelliks oli aastaid tagasi näiteks ka lauljatar Eda-Ines Etti (maalil seinal). Foto: Toni Läänsalu

Eriti positiivset äramärkimist on pälvinud tema tundlikud ja anatoomiliselt täpsed sensuaalse mõjuväljaga monokroomsed akvarellid ning joonistused New Yorgi tuntud meediategelastest.

Mõned Martin Saare mosaiigid, maalid ja akvarellid on esindatud ka selliste prominentsete kunstikollektsionääride kogudes nagu Nancy Reagan, David Copperfield, Diane von Furstenberg, Carolina Herrera, jpt.

Pilte meeleolukast avamisest näed meie galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles