Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Ungari suursaadik kurtis külma üle

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Ungari suursaadik József Vig (paremal, punase lipsuga) tervitab külalisi.
Ungari suursaadik József Vig (paremal, punase lipsuga) tervitab külalisi. Foto: Meriton Hotels Group
«Külm on! ***** külm on,» ütles Ungari vabariigi suursaadik József Vig oma Vene Kolleegile Juri Merzljakovile paar nädalat tagasi Meriton hotelli ees. Tasub tähele panna, et selleks ajaks polnud paarikümnekraadised miinustemperatuurid meie pealinna veel jõudnud, nii et lahke lõunamaa poeg ei teadnud, mis teda veel ees ootab.

Diplomaatide vestlus leidis aset Ungari toidu nädalate alguse puhul Meriton hotellis. Kuna suure idanaabri saadik pidi enne galasöögi lõppu lahkuma, käis Ungari saadik teda uksel saatmas ja lahkumisel vesteldigi inglaste kombel ilmast. 
 
Samal ajal lasid galaõhtusöögi külalised endal hea maitsta madjari köögi parematel paladel. Käikude vahel musitseeris obligatoorne mustlasorkester. 
  • Menüüs olid hõrgutised, mis valmisid Ungarist pärit kokkade Tamas Fazekas ja György Bólya ning Meriton Hotels kokkade koostöös: 
  • Hanemaksapasteet Tokaji veini ja viinamarjakastmega
  • «Mecsek» kartuli-klimbisupp
  • Rosé pipraga maitsestatud seafilee letšoga peterselli-kartulikoogil
  • Gundel-pannkook kuuma piparmündišokolaadi kastme ja karamelliseeritud pähklitega
Venikaart sisaldas järgmisi veine:
  • Tokai Furmint 2009
  • Polgàr Rubin Cuvée 2009
  • Polgàr Pinot Noir 2005
  • Grand Selection Tokaji Késöi Arany 2009
Elu24 paljunäinud köögitoimkond peab tunnistama, et kauged sugulased armastavad tõhusat ja toitvat rooge. Ehkki maitselt väljapeetud, sobis Ungari kokkade looming talupojatoitudega harjunud eestlase suulaega hästi. Paprikased maitsed olid tänavuses külmas talves täiesti omal kohal. Pakutud veinid sobisid oma tugevama ja tumedama loomuga roogadega hästi. Eriti kenasti kõlasid kokku magusroaks serveeritud pannkoogid ning dessertvein.
Tagasi üles