Sotsiaalmeedias nõutakse hijab’ita naise hukkamist ja surnukeha koertele heitmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi naine
Saudi naine Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP/Scanpix

Saudi Araabias elav naine postitas endast sotsiaalmeediasse fotod, millel ta on traditsioonilise mosleminaiste peakatte hijab’ita ning see tekitas tõsise pahameeletormi.

Saudi Araabia sotsiaalmeedia kasutajad kutsusid üles naist tapma ja ta surnukeha koertele viskama, edastab ibtimes.com.

Fotod, mis on tehtud tõenäoliselt Ar-Riyāḑis, jõudsid sotsiaalmeediasse nime Malak Al Shehri all, kuid see ei ole hijab’ita naise õige nimi.

Fotode juures on tekst, et ta ei kavatsegi hijab'i kanda ning hakkab lõunal käima ilma selle peakatteta kui ka ilma traditsioonilise abaya’ta, mis on pikk hõlst, eelistades läänelikke rõivaid.  

«Inimestele meeldis minu julgus, kuid oli ka neid, kes ähvardasin mind tappa. Kustutasin pildid, kuid ähvardused jätkusid,» teatas fotod sotsiaalmeediasse riputanud naine.

Twitterisse tekkis hijab’ita naise vastu ülekutse hastagi all «nõuame mässulisele Al Shehrile vangistust». Seal kommenteeriti, et see naine peab moslemite riietumisreeglite rikkumise eest karmilt karistada saama.

Kuid leidus ka neid, kes hijab’ist loobunud naise kaitseks välja astusid.

Saudi Araabias on juba mõnda aega käinud diskussioon, kas naisi tohiks lubada autorooli. Sealsed naised on oodanud seda õigust pikalt.

Saudi Araabia on maailmas ainus riik, kus naised ei tohi autot juhtida, kuid nüüd toetab naistele juhiõiguste andmist kuninglik perekond ja see seadus võib muutuda. 

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles