Hendrik Sal-Saller: kirjanikuks ma ennast kindlasti ei tituleeri

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Salleri raamatu esitlus Solaris keskuses
Hendrik Sal-Salleri raamatu esitlus Solaris keskuses Foto: Toni Läänsalu

Eile, 1. detsembril, toimus Tallinnas Solarise Apollo raamatupoes legendaarse Eesti muusiku Hendrik Sal-Salleri debüütraamatu «Intervjuu iseendaga» esmaesitlus.

Elu24 vestles Smilersi solistiga enne pidulikku sündmust nii raamatu kui muusika teemadel.

Eesti ühe armastatuima koosseisu Smilers solist Hendrik Sal-Saller tõdes, et ilmunud teos on teatud mõttes kindlasti kokkuvõte seni tema elus toimunust. Samas tunnistab mees, et raamat pigem «juhtus», oli nii-öelda õnnelik õnnetus, mis sündis tema sünnipäevatuuri tulemina. «Terve aasta väldanud sünnipäevatuur ning raamat tegelikult toetasid teineteist,» mistõttu peab teenekas muusik selle ilmumist üsna loomulikuks.

Kirjanikuks Sal-Saller ennast aga tituleerima ei kipu:«Jutud kirjutas üles minu väga hea sõber Mihkel Raud. Meie eluteed on kulgenud kõrvuti olles, mõnikord üksteisele lähedal, teinekord jälle kaugel. Seega oli osa juttudest Mihklile juba tuttavad. Lisaks teab ja tunnetab ta mind niivõrd hästi, et nende lugude kirjapanemine ei valmistanud talle kindlasti raskusi.»

Muusik lisab ka, et bändi jaoks ei muuda raamatu ilmumine kindlasti midagi. «Me oleme pigem tulevikku vaatav koosseis kui mineviku küljes rippuv,» lisab mees.

Kuula kindlasti ka videointervjuud, milles lisaks raamatu ilmumisele rääkisime Hendrikuga nii muusikast kui noortest, pealetulevatest põlvkondadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles