Prints George tohib kanda vaid lühikesi pükse: pikki pükse kannavad vaid keskklassist pärinevad poisid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints William külastamas koos perega Kanadat, September 24, 2016. REUTERS/Chris Wattie
Prints William külastamas koos perega Kanadat, September 24, 2016. REUTERS/Chris Wattie Foto: SCANPIX

Kas ka sulle on silma jäänud, et Suurbritannia pisiprints George on ametlikel fotodel ning avalikkuse ees alati vaid lühikestes pükstes näha?

Põhjus, mis prints George vaid lühikesi pükse kannab, ei ole mitte seotud moega. Tagamaad on palju snoobilikumad.

Etiketiekspert William Hanson on öelnud, et lühikesed püksid väikeste poisslaste jalas on Suurbritannias märk klassikuuluvusest. Pikkades pükstes käivad keskklassi poisid, mitte kuninglikust soost.

Prints George lahkumas printsess Charlotte'i ristimiselt Püha Mary Magdalene kirkust Sandringhamis.
Prints George lahkumas printsess Charlotte'i ristimiselt Püha Mary Magdalene kirkust Sandringhamis. Foto: Chris Jackson/PA Wire/Press Association Images

Kuigi ajad on muutumas, on see siiski see miski, millest prints William ja tema abikaasa hertsoginna Catherine etiketti järgides kiivalt kinni peavad. Etiketiekspert Hanson tõdeb, et kuigi tegemist on pikaajalise aristokraatliku tavaga, siis võib seda näha ka nii, et väikesed poisid kannavad lühikesi pükse ning pikki alles mehed.

Loe lähemalt siit.

Prints George poseerimas Kensingtoni palee hoovis. Tegemist on kuningliku pere ametlike 2014. aasta jõulufotodega. REUTERS/TRH The Duke and Duchess of Cambridge/Handout via Reuters.
Prints George poseerimas Kensingtoni palee hoovis. Tegemist on kuningliku pere ametlike 2014. aasta jõulufotodega. REUTERS/TRH The Duke and Duchess of Cambridge/Handout via Reuters. Foto: HANDOUT/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles