Pildid ja video: Prantsuse kaevandusest leiti Teise maailmasõja ajast pärit autod (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa keskosas asuvast kunagisest kaevandusest leiti Teise maailmasõja ajast pärit autod, mis peideti tõenäoliselt Prantsusmaa anastanud natside eest.

Caters News teatel tegi belglasest fotograaf, 56-aastane Vincent Michel neist autodest, millest enamik on ära roostetanud ja mida ei ole võimalik taastada, pildid ja video.

«Arvan, et prantslased peitsid need autod kaevandusse, et need ei langeks sakslaste kätte. Igatahes tundsin, et läksin 70 aastat ajas tagasi,» sõnas fotograaf.

Micheli sõnul on autod, mille seas on nii Citroën’e, Renault’sid kui Peugeot’sid, pargitud korralike rividena. Kaua aega niiskes olnud masinad on roostetanud ja neilt on eemaldatud osi.

Fotograafi teatel on sinna «autode surnuaiale» pärast sõda lisatud veel paar masinat, millest üks on 1960. aasta Opel Kapitän, millel on esialgne sinine värv alles.

«Pärast seda, kui olin autod jäädvustanud, lasi omanik, kellele kunagine kaevandusala kuulub, paremas seisukorras autod välja tuua ja üles lüüa, et need oksjonil müüa. Enamik autosid aga jääbki sinna, sest need on täielikult roostetanud,» lisas fotograaf.

Michel ei paljastanud autode täpset asukohta, et mitte liigset huvi tekitada.

«Maailmas ei ole just palju kohti, kus on Teise maailmasõja aegseid autosid nii palju. Võimalik, et kuskil on veel selline peidik, kuid seni ei ole seda veel leitud,» nentis belglane. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles