Seninägemata fotod: kas see alasti kaunitar on tõesti Hitleri armsam Eva Braun?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler ja Eva Braun
Adolf Hitler ja Eva Braun Foto: SCANPIX

Austria fotokollektsionäär väidab, et tema kätte jõudsid pildid Adolf Hitleri abikaasa Eva Brauni alastipildid.

Piltidel saab väidetavalt näha, kuidas Hitleri kauaaegne armuke ja hilisem abikaasa 1943. aastal natside liidri suvekodus järve ääres peesitab.

«Ma uurisin kõiki Eva Brownist tehtud pilte, mida leida suutsin. Siin on selgelt näha, et see on tema,» ütles 30-aastane fotokollektsionäär Saksa ajalehele Bild. 

Mees ostis pildid Salzburgi antiigikaupmehelt Stefan Kreuzmayrilt. «Minu poodi tuli üheksa aasta eest naine, kellel oli karbitäis fotosid. Ta leidis need oma pööningult ja arvas, et kahel pildil on Eva Braun,» meenutas Kreuzmayr.

Kreuzmayr ostis kogu karbi ja ei näinud seda naist enam kunagi. Toona ei märganud ta, et ühe pildi tagaküljele on vaevumärgatavalt kirjutatud nimi Eva Braun. «Kui oleksin seda märganud, poleks ma neid edasi müünud. Või vähemalt oleks paremat hinda küsinud,» nentis Kreuzmayr.

Tema sõnul kinnitas tunnustatud sõjaajaloolane Guido Freiherr von Zobel Giebelstadt Darmstadt, et pildil olev naine on tõesti Eva Braun. Darmstadt suri aga selle aasta veebruaris, nii et temaga midagi täpsustada enam ei saa.

Eva Braun elas 1943. aasta augustis, mil pildid tehtud, alaliselt Berghofi suvekodus. Selleks ajaks olid sakslased Stalingradis lüüa saanud ja Hitler elas põhiliselt Rastenburgis. 

Eva Brauni elule keskendunud biograaf Heike Görtemaker ei usu, et naine oleks alasti poseerinud ajal, mil Saksamaa leinas kuuenda armee hävingut Stalingradis. «See on väga-väga ebatõenäoline, et Eva poseeriks niimoodi üksinda fotograafi ees. Ma ei usu, et see on tema,» sõnas Görtemaker.

Vaata pilte Daily Mailis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles