Tartu popduo NimmerSchmidt jätkab uue muusika avaldamist iroonilise singliga «Napsud»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu popduo NimmerSchmidt jätkab uue muusika avaldamist iroonilise singliga «Napsud»
Tartu popduo NimmerSchmidt jätkab uue muusika avaldamist iroonilise singliga «Napsud» Foto: Promopilt

Kaks kuud tagasi eetrivaikuse katkestanud NimmerSchmidtil on vahepeal olnud palju tegemist. Lisaks uute lugude kirjutamisele ja salvestamisele on väga hästi läinud ka nende eelmisel singlil «Suveunenäos».

Foto: Promopilt

«Saatsime oma laulu Sky Plusi sügishiti konkursile ja meilegi üllatuseks valiti see kaheksa parima loo hulka,» jutustab duo üks pool Andero Nimmer.

Ühele rõõmsale üllatusele järgnes teine ja pärast võidukat duelli Inesega jõudis NimmerSchmidt finaali, kus jäädi alla vaid Criuse ja Púr Múddi laulule «The Way It Goes».

Uus singel «Napsud» ei ülista alkoholi, vaid räägib läbi iroonia ja sümbolite noorte elust Tartus.

«Minul sai sel sügisel Tartusse tulekust kümme aastat, mõtlesin, et oleks aeg jutustada sellest, milline elu siin käib,» muigab bändi laulja Fredy Schmidt. Laulu sõnad maalivad läbi absurdi pildi peokultuurist, milles Tartu noored on sageli osalised. Pidude käigus võib ülikoolilinna tuleku siht aga kaduda ja inimeste näod ning olek üksteisele võõraks muutuda.

Andero lisab, et kui NimmerSchmidti senistes singlites on domineerival kohal olnud klahvpillid ja unelevam elektrooniline popikõla, pakub «Napsude» kitarrisem indie-rokk veidi vaheldust.

Äsja ilmunud «Napsud» on teine singel NimmerSchmidti uute lugude sarjast, kus bänd avaldab iga paari kuu tagant värske laulu järgmisel aastal ilmuvalt albumilt. Sarja esimene lugu «Suveunenäos» sai raadio Sky Plus konkursil «Sügishitt 2016» teise koha, edestades teiste seas näiteks Koit Toomet, Metsakutsut ning Inest.

«Napsud» muusika kirjutasid Fredy Schmidt ning Andero Nimmer, sõnad Fredy Schmidt.  Laulu kõik instrumendid mängis seekord sisse Fredy, loo miksis Martin Kikas Ö Stuudiost.

Kuula lugu!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles