Video: Kanada telekanal sai esimese hijab’is uudisteankru

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ginella Massa
Ginella Massa Foto: AP/Scanpix

Kanada riiklik telekanal sai esmakordselt uudisteankru, kes on moslem ja kannab hijab’i.

Toronto CityNews ankru, 29-aastase Ginella Massa sõnul on see suur samm edasi riigis, kus moslemeid vihatakse ja põlatakse, edastab The Independent.

Pärast oma esimest saadet tänas Massa sotsiaalmeedias uudiste vaatajaid ning ta loodab, et tulevikus on hijab’i kandvad uudisteankrud tavalised.

«Esimene saade on tehtud! Tänan, et sain selle võimaluse ajal, mil moslemeid vihatakse ning ootan päeva, mil minusuguseid uudisteankruid on rohkem,» teatas naine.

Massa oli juba 2015. aastal Kanada esimene ja ainus hijab’i kandev telereporter, töötades siis Ontarios CTV News kanalis ning ta sai sotsiaalmeedias palju positiivset tagasisidet.

«Inimesed peavad uuenduslikuks, et ka Kanadas võivad moslemid teleajakirjanikud olla, igatahes peetakse mind huvitavaks,» teatas uudisteankur.  

Massa teatel on teda internetis ja sotsiaalmeedias ka rünnatud, kuid selliseid inimesi on vähe, kuid teda ja ta peret teeb murelikuks, et naaberriigis USAs saab presidendiks moslemite vihkaja, vabariiklane Donald Trump.

Trump teatas valimiskampaania ajal, et presidendiks saades ei lubaks ta USAsse enam moslemitel sisse sõita ning USAs elavad moslemid peavad end politseijaoskondades registreerima. Kriitikute sõnul meenutab Trumpi suhtumine moslemitesse natside suhtumist juutidesse.

Massa sõnul võib ta kanda pearätti, kuid see ei sega ta tööd ajakirjanikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles