Roomast leitud soome tüdruk Embla ei tunne ikka pereliikmeid ära (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Embla Jauhojärvi
Embla Jauhojärvi Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Itaalia pealinnast Roomast leiti tüdruk, keda peeti esmalt 2007. aastal Portugalis kadunud briti tüdrukuks Madeleine McCanniks, kuid hiljem selgus, et tegemist on soome perest pärit, kuid Rootsis Stockholmis elava Embla Jauhojärviga.

Mtv.fi teatel lendasid 21-aastase noore naise isa Tahvo Jauhojärvi ja teised pereliikmed Rooma, et ta koju tuua, kuid Aspergeri sündroomi all kannatav tüdruk on segaduses ega soovi perega suhelda.

«Oleme siin seni, kuni temaga kõik korda saab ja me saame ta koju viia. Ta saab haiglas ravi, kuid see võtab aega,» lausus isa.

Embla Jauhojärvi kadus selle aasta mais, pere teatas Rootsi politseile ta kadumisest, kuid korrakaitsjad teatasid, et kuna ta on 21-aastane ehk täiskasvanu, siis on tal õigus teha, mida tahab.

Itaalia televisooni saates «Chi L’ hai visto?» (Kes on teda näinud?) saates küsiti, et kes võib olla Rooma tänavatel elav, kuid mitte kerjav tüdruk.

Saates mainiti, et ta rääkis inglise keeles ja selle tõttu arvati nii Itaalias kui teisest riikides, et ta võib olla ligi kümme aastat tagasi kadunud briti tüdruk Madeleine McCann.

Pärast saadet hakkasid sotsiaalmeedia kasutajad otsima, millisest riigist võib kummaline tüdruk pärit olla. Jauhojärvide pere sai sugulastelt teada, et meedias ja sotsiaalmeedias on pildid, millel võib olla kadunud Embla.

Pere lendas Stockholmist Rooma. Embla oli viidud Rootsi saatkonda, kuid Aspergeri sündroomi, mis on üks autismi häiretest, põdev tüdruk ei tundnud pereliikmeid ära ega soovinud nendega suhelda, vaid tahtis tänavale tagasi. 

See, kuidas Rootsist Itaaliasse itaalia keelt õppima läinud tüdruk tänavale jõudis, ei ole teada.

Isa sõnul ei ole ta tütre tervislik seisund pärast leidmist ja arstide hoole alla andmist paranenud.

«Ta prillid on kadunud ja ta ei näe hästi, see võib meie mitteäratundmises rolli mängida. Ta reageeris meie häältele, kuid ta ei tundnud meid ära ega tervitanud nagu ta varem seda tegi. Ta vajab ravi ja loodame, et koos sellega ta mälu taastub, praegu suhtub ta meisse nagu seina,» lisas Tahvo Jauhojärvi.

Isa teatel külastas ja tänas ta Roomas inimesi, kes ta tütart aitasid.

«Olen Roomas tütart aidanuid tänanud ja mul on hea meel, et siin elavad abivalmid inimesed. Võtsin kontakti ka mu tütrele itaalia keelt õpetanutega, ka nemad said alles televisioonist teada, et ta elab tänavatel,» lisas isa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles