Video: jaapanlastes tekitasid nördimust liuvälja jääs olevad surnud kalad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitakyushu lõbustuspargi Space World liuvälja jääs on kalad
Kitakyushu lõbustuspargi Space World liuvälja jääs on kalad Foto: STR/AFP/Scanpix

Jaapanis Kitakyushus asuvase lõbustusparki Space Worldi rajati talve saabudes liuväli, mille jäässe pandi tuhandeid kalu, kuid jaapanlastes tekitasid need nördimust.

Kalade jäätumist kommenteeriti sotsiaalmeedias ja seda «kalade surnuaeda» nimetati elu suhtes lugupidamatuseks, ebamoraalseks, julmaks ja kohutavaks, edastab The Guardian.

Jaapani meedia teatel ostsid lõbustuspargi esindajad kalaturult umbes 5000 makrelli, kilu, raid ja teisi kalu, kes pandi kaunistuseks liuväljajäässe, et tekitada tegeliku veekogu tunne.

Lisaks on osadel kaladel suu lahti ja nende juurde on pandud sõnum «Tere» ja näidatud suund, millises suunas uisutada tuleb.

Space Worldi Facebooki lehekülg täitus kiiresti pärast televisioonis näidatud pilte liuväljajääs olevatest kaladest vihaste ja kritiseerivate kirjutistega.

Oli neid, kelle arvates ei austa selle lõbustuspargi töötajad surnud kalu eksponeerides elu, teiste arvates puudub neil moraal ja eetika.

Liuvälja lehekülje kohaselt taheti kalade jäässe panemisega demonstreerida veealust talvist vaikelu, olles samas esimene selline liuväli maailmas.

Lõbustuspark teatas eile, et kriitika tõttu liuväli suletakse.

«Vabandame nende ees, kes tundsid end sellest puudutatuna ja kellele see ei meeldinud. Alates tänasest on see liuväli suletud,» seisis teates.

Lõbustuspargi pressiesindaja sõnas väljaandele Asahi Shimbun, et kaladele toimub järgmise aasta alguses mälestussündmus, kuid ta rõhutas samas, et tegemist oli turult ostetud surnud kaladega, mis nii või teisti oleks ära söödud.

«Internetis liikus valeinfo, et tegmeist oli elusate kaladega, kui nad jäässe külmutati. See on vale. Oleksime kohe pidanud selgitama, et need kalad olid surnud,» lisas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles