20-aastane venelasest male suurmeister kukkus end parkuurides surnuks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: V Kontakte / Juri Jelisejev

20-aastane Juri Jelisejev hukkus eile peale kortermaja 12. korruselt alla kukkumist, vahendab Vene meedia.

Jelisejev, kes tuli 2012. aastal U16 klassis male maailmameistriks ning teenis juba 17-aastaselt suurmeistri tiitli, harrastas male kõrval aktiivselt ka sellist ohtlikku spordiala nagu seda on parkuur.

Noormees üritas eile õhtul veidi enne keskööd ronida kortermaja 12. korruse akna kaudu edasi rõdule, kuid komistas niivõrd õnnetult, et kukkus alla ning kaotas elu.

Parkuur on spordiala, mis seisneb kiires, lühikeses ning otseses liikumises alal, kus peab ületama takistusi. Parkuuri juured on St Pierre saarel Martinique's, kus Prantsuse mereväeohvitser George Hébert oli 1902. aastal tunnistajaks vulkaanipurskele, mille tagajärjel kaotas elu 40 000 inimest. Sündmusest mõjutatuna töötas Hébert välja oma meetodi füüsilise võimekuse treenimiseks, mis põhines loomulikel, mitte võistlemisele orienteeritud tegevustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles